Google Pay az Ersténél is

Az ügyfelek egyszerűen és gyorsan használhatják érintéses fizetésre képes androidos telefonjukat ilyen tranzakciókra mindkét nagy társaság (Mastercard, Visa) kártyáival.

Az Erste Bank bejelentette, hogy mától kártyáival is elérhető a Google Pay Magyarországon, a pénzintézet ügyfelei erre alkalmas androidos készülékeiken, a George platformon keresztül néhány kattintással regisztrálhatják kártyáikat.

A bank minden kártyája alkalmassá tehető (tokenizálható), függetlenül attól, hogy Mastercard vagy Visa, betéti vagy hitelkártyáról van szó. Ezzel az Erste a magyar bankok közül elsőként teszi elérhetővé a Google Pay szolgáltatást Visa kártyákra, és elsőként kínál kártyaplatform-független megoldást a mobilfizetésre Android és iOS rendszereken egyaránt. A bank a Google Pay bevezetésétől a mobilfizetések még gyorsabb terjedését várja.

Magyarországon az androidos készülékek száma mintegy ötszöröse az Apple-nek, egyelőre mégis az utóbbi ügyfélkör sokkal aktívabban használja a mobilfizetési megoldást. Az Ersténél jelenleg a tokenizált kártyák és ügyfelek 60 százaléka az Apple Payhez köthető, míg az aktív eszközöknél még magasabb, 70 százalékos a megoldás részesedése. Ráadásul az Apple Pay használók háromszor olyan gyakran fizetnek mobillal vagy kártyával, mint a bank eddigi saját androidos mobilfizetési alkalmazását letöltő ügyfelek – emelte ki Bek-Balla László, az Erste Bank digitális csatornák és contact center vezetője, aki ezért várja a Google Pay bevezetésétől az aktivitás növekedését. A mobilfizetési megoldások terjedését segíti, hogy az Erste üzleti kártyáinál is elérhetővé válnak a nagy nemzetközi mobilfizetési megoldások.

A Google Pay bevezetésével válik még teljesebbé az Erste digitális platformja, a George is. Az idén februárban bevezetett George felhasználóinak száma fél év alatt meghaladta a félmilliót, az Erste Banknál a digitálisan aktív ügyfelek aránya a tavaly év végi 54 százalékról közel 60 százalékra emelkedett. Az ügyfelek 70 százaléka használja a mobilalkalmazást, sőt 50 százaléka már csak mobilon bankol George-dzsal, és ügyfelek fele legalább minden negyedik nap belép a platformra. Míg a régi mobilbanki applikációt az ügyfelek átlag havi 12-szer használták, addig a George Appot havi 15 alkalommal, a tranzakciók száma pedig a duplája a korábbi netbanki és mobilbanki felületen mértnek.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően George új fizetési funkciókkal is bővül: képes már a számlaszámokat egy számlalevélről egyszerűen beolvasni, szkennelni vagy QR kód alapján megtalálni. Míg az online pénzügyi piactér, a George Store folyamatosan gyarapodó kínálatában nem csak új számlát, kártyát vagy hitelkártyát lehet igényelni, de értékpapírszámlát is nyithatnak az ügyfelek, és állampapírokat, illetve befektetési jegyeket is vásárolhatnak a mobiljuk segítségével.

Azóta történt

Előzmények