A jövő héten indul a Google Drive?

Egyre több szaklap valószínűsíti, hogy a Google április elején, talán már a jövő héten elindítja régóta várt felhőalapú háttértár-szolgáltatását, a Drive-ot. A megoldással az internetvállalat egy már ma is sokszereplős piacra lép be – gondoljunk csak a Dropboxra, az Amazon CloudDrive-ra, a Microsoft SkyDrive-ra, az Apple iCloudra vagy a Boxra –, de korántsem rossz kilátásokkal, hiszen a várható Android-integráció erős lendületet adhat az elterjedésének.

Egy most kiszivárgott, hitelesnek látszó képernyőkép szerint a Drive a Dropboxhoz hasonlít majd abban a tekintetben, hogy egy kliensprogramra lesz szükség a használatához, annál azonban nagyobb, 5 GB tárhelyet ad ingyenesen. A program természeten számítógépekre, okostelefonokra, tabletekre is telepíthető lesz, és a felhőben található fájlokat szinkronizálja a készülékek között.


Forrás: TalkAndroid

A Google Drive várhatóan több előfizetési szintet kínál majd az elérhető tárhely méretétől függően. Több forrás úgy tudja: a szolgáltatás szorosan össze lesz kapcsolva a Google Docs (Dokumentumok) online irodai csomaggal is, amely egyébként már ma is lehetőséget ad fájlok online tárolására, igaz, kisebb, 1 GB méretű tárhelyen.

A vállalat jelenlegi vezérigazgatója, Larry Page állítólag már 2007-ben szeretett volna elindítani egy hasonló szolgáltatást, de akkor a startra nem került sor. Ugyanebben az évben alapították meg a Dropboxot, amely azóta az egyik legnépszerűbb felhőalapú tárhellyé vált.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Előzmények