Karácsonyi ajándékok a Chrome-hoz: linuxos, maces verzió, több száz kiterjesztés

A Google hivatalos blogjában tegnap Brian Rakowski termékmenedzser jelentette be, hogy elérhető a Chrome böngésző Linuxra, illetve Macre írott változata, pontosabban ezek tesztverziói, mivel mindkét program béta még. Ugyancsak ebben a blogban közli Rakowski, hogy megnyílt a sokak által várt, a böngészőhöz fejlesztett segédprogramokat, a kiterjesztéseket tartalmazó oldal, mely egyelőre még szintén tesztüzemben fut.

A majd 74 ezer soros maces program 29 fejlesztői build után jelent meg, s a Google szerint gyorsaságával és eszközeivel nagy esélye van arra, hogy megfeleljen a Safari legújabb, sokak által dicsért és szeretett kihívásának. Az OS X-es verzióhoz Snow Leopard szükséges, így Intel-processzoros Mac gépeken használható.

Mint a blogból kiderül, a Google fejlesztőmérnökeinek többsége linuxos gépet használ, így aztán ők is nagyon várták már az erre a rendszerre írott verziót. A 60 ezert sort tartalmazó változatnak 23 fejlesztői buildje volt, GTK-témákat tartalmaz, s most már letölthető 32, illetve 64 bites, .deb, valamint .rpm csomagok formájában.

Chrome

A legnagyobb várakozás a Chrome kiterjesztéseket tartalmazó katalógusának megjelenésével volt kapcsolatos. A frissen indult oldalon jelenleg több mint 300 beépülő található. A fejlesztők ígérete szerint olyan alkalmazások lesznek itt elérhetőek, melyek szigorú követelményeknek felelnek, és semmiképp nem fogják a leggyorsabbnak tartott böngésző sebességét. Maces kiegészítők egyelőre még nincsenek, csak windowsosak és linuxosak.

Azóta történt

Előzmények