Saját videóalkalmazást fejleszt a Facebook

A Facebook egy olyan önálló videós alkalmazást fejleszt, mely arra bátorítaná a felhasználóit, hogy még több képet és videót készítsenek, melyeket megosztanak a közösségi oldalon – tudta meg a The Wall Street Journal tudósítója.

Hirdetés

A belső forrásokra hivatkozó cikk szerint az alkalmazás még igen korai fejlesztési fázisban van, de annyit már lehet tudni róla, hogy beépítik az élő – livestreaming – lehetőséget is. Mindennek az a célja, hogy a Facebook újra versenybe kerüljön ezen a „piacon” – a személyes kép- és videótartalmak közzététele piacán –, mivel a felmérések szerint tavaly e területen az egyéb hasonló alkalmazások népszerűsége miatt jelentős mértékben – 21 százalék – veszítettek teret.

A tudósítás szerint a Facebook londoni fejlesztőközpontjában egy külön csapatot állítottak rá arra, hogy a problémára megoldást találjon. Ők az videós alkalmazás kidolgozása mellett azon is munkálkodnak, hogy mindezt hogyan lehet integrálni a Facebook rendszerébe, mégpedig a felhasználók számára vonzó és könnyű módon.

A problémát az jelentheti, hogy a Facebook már egy monstrum, és nehezen képes versenyezni azokkal a szolgáltatásokkal – mint pl. a Snapchat –, melyek csak egy funkciót tudnak, de azt kiválóan, és ez – főleg a fiatalok körében – igen vonzó.

Azóta történt

Előzmények