Csoportos hívás a Messengerben: ötvenen is beszélhetnek egyszerre

A hanghívás csoportokra történő kiterjesztése mellett a Facebook már ötletel, hogyan tudná pénzhez juttatni felhasználóit.

A legújabb Facebook Messenger iOS és Android verziója is támogatni kezdte a maximum ötven ember résztvételével történő csoportos hívást. A bejelentés csak a hangalapú csevegésre vonatkozik, a videós beszélgetések egyelőre négyszemközt maradnak.

Hirdetés

Hívás előtt lehetőség van a többszereplős chatből kiválasztani azokat, akiket be akar vonni az ember a beszélgetésbe, így nem kell minden egyes alkalommal új csoportokat létrehozni. David Marcus, a Facebook Messengerért felelős vezetője azt ígéri, hogy a magyar idő szerint szerda éjszakai kezdést követően 24 órán belül mindenkihez eljut a frissítés.

A Messenger fejlesztésén dolgozók nincsenek kevesen
A Messenger fejlesztésén dolgozók nincsenek kevesen (forrás: Facebook) [+]

Nem csak új funkciókkal próbálja ökoszisztémán belül tartani felhasználóit a Facebook: a héten azt kezdték el kutatni, hogy mit szólnának az emberek, ha a közösségi oldallal pénzt kereshetnének –szúrta ki a Verge egyik szerzője. Különböző lehetőségek merültek fel, úgymint a borravaló (ezt a többi felhasználó fizetné), egy márka népszerűsítése az ismerősök számára, szponzori piactér bevezetése, adományozás (ebben az esetben nem saját célra, hanem jótékonyságra lehetne gyűjteni), vagy a felhasználók által írt bejegyzések megjelenítése során kihelyezett reklámok bevételén történő osztozás a Facebookkal.

Azóta történt

Előzmények