Hatalmas változást hoz a Facebookra és a Messengerre a Meta

Alapértelmezésben is titkosítottak lesznek az üzenetek a Facebookon és a Messengeren. Ennek egyes kormányzatok nem örülnek. Láthatatlan vízjelek is jönnek.

A Meta nagy változtatást eszközölt, így innentől kezdve a Facebookon és a Messengeren minden személyes üzenetváltás és hívás alapértelmezésben végpontok között titkosított lesz.

A funkció azonnal elérhető vált, de időbe telik, mire minden Messenger-fiók frissül az alapértelmezett beállítással.

A Meta saját üzenetküldőjében ez az opció egyébként eddig is benne volt, de mostantól minden beszélgetés alapból titkosított lesz. A WhatsApp platform pedig eddig is titkosította az üzeneteket. A cég szerint ez segít távol tartani a felhasználóktól a hackereket, csalókat, bűnözőket.

Egyes kormányok persze nem örülnek a lépésnek, a britek például szeptember óta sürgetik a Metát, hogy hagyjon fel ezzel a törekvésével, csak akkor lépjen, ha biztonsági intézkedéseket hajt végre a gyerekek szexuális kihasználása ellen.

A Meta más változtatásaihoz tartozik, hogy láthatatlan vízjelekkel látnak el minden szövegből képpé generált tartalmat, amit a Meta AI chatbot alkotott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények