Több választási lehetőséget kapnak az európai facebookozók

A Meta kénytelen több választási lehetőséget biztosítani a Facebook és az Instagram EU-s felhasználói számára, hogy megfeleljen a DMA előírásainak.

A Meta egy blogbejegyzésben közölte, hogy a Facebook és az Instagram európai felhasználóinak több választási lehetőséget biztosítanak a használat kapcsán, azért, hogy megfeleljenek a DMA törvénycsomag előírásainak.

A következő hetek során a felhasználók értesítéseket kapnak, amelyek informálják őket, hogy dönthetnek róla, megosztják-e az információikat a szolgáltatások között.

A DMA előírásainak március 7-ig kell megfeleljen az összes, listán szereplő tech cég, a szolgáltatásaikat és termékeiket úgy kell kezeljék, mint a riválisokét.

A Messenger felhasználói eldönthetik majd, hogy kapcsolja-e a Meta a Facebook-fiókjukat az üzenetküldőhöz vagy pedig külön fiókokat akarnak. Az instagramos fiók külön is kezelhető lesz, a fiókok közötti információmegosztás többé nem lesz kötelező. Sőt, az információmegosztás a Facebook-fiók és a Gaming, Marketplace szolgáltatások között is kikapcsolható lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Előzmények