Hamarosan lehet pályázni az „Év digitális faluja” díjra

Megalapították, így az idei évtől pályázni lehet az „Év digitális faluja” díjra – tájékoztatta az Digitális Jólét Nonprofit Kft. az MTI-t.

A címre a digitális innovációkat alkalmazó – ötezernél kevesebb lakosú – települések pályázhatnak négy kategóriában: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, valamint innovatív gazdasági ökoszisztéma.

Hozzátették: az elismerésnek köszönhetően széles körben válnak megismerhetővé a már létező hazai digitális jó gyakorlatok, elősegítve a települések együttműködését, a helyi közösségek erősödését és a térségszintű fejlesztések elterjedését.

A közlemény idézi Balla Attilát, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettesét, aki kiemelte: a díjjal ösztönözni szeretnék a települések vezetőit és a térségi döntéshozókat, mivel a falvaik – „a magyar vidék kincsei” – az úgynevezett smart megközelítéssel nemcsak élhetőbb helyekké, de akár innovációs központokká is válhatnak.

Az „Év digitális faluja” díjra július 1-től lehet pályázni. A részletes pályázati feltételek hamarosan elérhetők a https://www.civitassapiens.hu/ weboldalon.

Azóta történt

Előzmények