Elindult a Gondosóra program

A digitális idősgondozás kiépítésének részeként az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára tegnap átadta az első okoseszközt egy idős házaspárnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken.

Fülöp Attila az eseményen az MTI-nek elmondta: a négyéves program ideje alatt minden 65 éven felüli magyar állampolgár alanyi jogon kaphat egy ingyenes, nyakban vagy karon hordható készüléket, amelynek segítségével bármilyen, otthon bekövetkező egészségi problémát egyetlen gombnyomással jelezhet egy éjjel-nappal működő diszpécserszolgálatnak.

Gondosóra
[+]

A programba körülbelül másfél millió, 65 éven felüli embert vonhatnak be, az érintetteknek a www.gondosora.hu oldalon kell regisztrálniuk és jelezniük igényüket az eszközre – tette hozzá az államtitkár.

Jelenleg egy kísérleti fázis van folyamatban, amelyben az igényeket szeretnék felmérni, a hosszabb távú cél pedig az, hogy Magyarországon biztonságban legyenek az otthonukban egyedül, korlátozott körülmények között élő idős emberek – jegyezte meg Fülöp Attila.

Azóta történt

Előzmények