Európai műszaki vezetőt nevezett ki a Google

A Google Nelson Mattost nevezte ki az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) térség mérnöki tevékenységekért felelős alelnökévé. A PhD-fokozattal rendelkező Mattos az internetvállalat zürichi irodájából irányítja a régióban futó műszaki projekteket, a helyi termékfejlesztéseket és újításokat. Mielőtt a Google-höz csatlakozott volna, a szakember több mint 15 évig az IBM-nél dolgozott különböző területeken – távozása előtt az információs és felhasználói technológiáért felelős alelnöki pozíciót töltötte be az IBM Kutatóközpontjában, és a cég második legnagyobb hivatalos elismerésének, az ún. distinguished engineer címnek volt a birtokosa. Ezt megelőzően a német Kaiserslauterni Egyetem professzora volt, ahol objektumorientált és ismeretalapú menedzsmentrendszerek kutatásával foglalkozott.

„Nagyon örülök, hogy Nelsont a Google-nél üdvözölhetem, és hogy a jövőben vele és mérnökeinkkel együtt dolgozhatunk a térség helyi és globális szintű projektjein. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen jelentős informatikai tudással rendelkeznek ezek az országok, akkor joggal számíthatunk arra, hogy olyan új termékeket fejleszthetünk ki, amelyek nagyban javítják majd az emberek életkörülményeit” – mondta Alan Eustace, a Google technológiáért és kutatásokért felelős alelnöke.

A Google-nek jelenleg 11 térségbeli városban van kutató-fejlesztő központja: Londonban (Egyesült Királyság), Aarhusban (Dánia), Trondheimben (Norvégia), Luleában (Svédország), Krakkóban (Lengyelország), Moszkvában és Szentpétervárott (Oroszország), Haifában és Tel-Avivban (Izrael), Zürichben (Svájc) és Dublinban (Írország). A cég összesen 2500 embert foglalkoztat az EMEA-régióbeli irodáiban.

Azóta történt

Előzmények