Robotizált raktárbázist nyitott a Euronics Kft. Üllőn

Az 1,6 milliárd forintos beruházás nyomán megduplázódott a raktártér, az automatizálásnak köszönhetően pedig mintegy harminc százalékkal gyorsabb az árukiadás – közölte a cég.

Az MTI-nek ma átadott közleményben hangsúlyozzák, hogy a mesterséges intelligencia által vezérelt árumozgató robotok révén a dolgozók fizikai terhelése is csökkenthető.

A veszprémi székhelyű műszaki áruházlánc új, 28 ezer négyzetméteres raktára gazdaságosabb és hatékonyabb üzemeltetést tesz lehetővé – írják. Az Euronics eddig két raktárból látta el hálózatát termékekkel, mostantól azonban minden logisztikai operáció egy helyen zajlik majd – közölték. Hozzátették, hogy a beruházást a vállalat 2-5 évre előre gondolkodva, folyamatos kapacitásbővülésre és a cég várható növekedésére is számítva tervezte meg. Mintegy 30 ezer fajta, összesen 300-400 ezer darab termék tárolása válik így lehetővé.

Az 1100 alkalmazottat foglalkoztató Euronics kiskereskedelmi árbevétele 2021-ben az előző évhez képest több mint 11 százalékkal nőtt, elérte a 71 milliárd forintot. A webshopon keresztül elért forgalom csaknem 20 százalékkal meghaladta a 2020. évi teljesítményt. Az árbevétel döntő része a 64 szaküzletből álló országos üzlethálózaton keresztül zajló értékesítésekből származott, amely szintén kétszámjegyű növekedést mutatott az előző évhez képest. A legnagyobb árbevétel Pest megyéhez köthető, Budapest nélkül is csaknem 12 milliárd forint forgalmat ért el a cég ebben a régióban. Második helyen a főváros áll, Győr-Moson-Sopron megye a harmadik lett.

A 2020-ban bevezetett kert és barkács termékkör árbevétele 2021-re több mint ötszörösére nőtt az előző évhez képest. A vállalat január végén 7 milliárd forint értékben hajtott végre zöldkötvény-kibocsátást, amiből a céges infrastruktúrát érintő energiahatékonysági projekteket fogják finanszírozni – áll a közleményben.

Azóta történt

Előzmények