Raktármunkás robottal újított a Boston Dynamics

A Boston Dynamics dobozok mozgatására tervezte az új, Stretch nevű robotot.

Az amerikai Boston Dynamics bemutatta a legújabb, Stretch névre keresztelt robotját – ezt kifejezetten raktárakba tervezték, dobozok mozgatására.

A robot a világszerte, cégektől kapott visszajelzések alapján lett tervezve, azzal a céllal, hogy kiváltsa az egyik legnehezebb fizikai munkát, ami egyben az egyik legkellemetlenebb is: a robot segít kipakolni a kamionokat.

A Stretch robot egy kisebb mobilbázisra épül, aminek segítségével szűk helyeken is jól tud mozogni. A kar végére egy olyan eszközt szereltek, ami fejlett érzékeléssel és gépi látással tudja azonosítani és kezelni a dobozokat, legyenek azok közel bármilyenek.

Nagyjából 23 kilogrammos dobozokat tud kezelni a robot, óránként úgy 800-at.

A Hyundai nem is olyan régen döntött úgy, hogy 1,1 milliárd dollárért többségi részesedést vásárol a Boston Dynamics vállalatban.

A cég szerint nem véletlen, hogy most mutatták be a raktármunkás robotot: az utóbbi hónapokban egyértelművé vált, hogy a fogyasztói igény minden eddiginél nagyobb a gyors kiszállításokra. A raktárszektor elképesztő növekedést mutatott tavaly, és idén is hasonló trend látszik az online vásárlások népszerűsége miatt. A Stretch pedig költséges átalakítások vagy befektetések nélkül is bevethető.

Azóta történt

Előzmények