Hirdetés

A maglódi HelloParks első bérlője a FoxPost

A Magyarországon csomagautomata-hálózattal rendelkező FoxPost 8400 négyzetméter területet vesz igénybe, ahol megkezdte az 1,5 millió eurós beruházást jelentő csomagszortírozó gépsorok telepítését.

A beruházásról a Futureal-cégcsoporthoz tartozó HelloParks számolt be csütörtökön az MTI-nek.

Hirdetés

A közlemény szerint a HelloParks határidőre átadta a múlt héten a maglódi ipari és logisztikai park első ütemét jelentő 46 ezer négyzetméteres raktárépület első egységét, amelynek kivitelezése öt hónappal ezelőtt kezdődött.

Az épület különlegessége, hogy Magyarországon ez lehet az első ipari létesítmény, amely megfelel a rendkívül szigorú követelményeket támasztó BREEAM New Construction Excellent fenntarthatósági minősítésnek – írják a közleményben.

Bengyel Ádám, a FoxPost vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, az új raktár óriási fejlődési lépcsőt jelent számukra, a hazai piaci szereplők között ezzel az övéké lesz a harmadik legnagyobb központi raktár, ami kiszolgálja majd a teljes, 2024-re már több mint ezer csomagautomatából álló országos hálózatukat. Az új raktárban több mint 1,5 millió eurós beruházással átállnak a teljesen automatizált csomagválogatási rendszerre, amivel közel a tízszeresére növelik a kapacitásukat, akár napi százezer csomagot is kezelhetnek majd – tette hozzá a FoxPost vezérigazgatója.

A maglódi logisztikai megapark Budapest keleti agglomerációjának ipari zónájában található. Az M0 körgyűrű mentén, az M4 és az M5 autópályák, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő telken összesen 193 ezer négyzetméter raktár-, könnyűipari- és irodaterületet alakít ki a HelloParks. Az első ütem 46 ezer négyzetméteres létesítményének beruházási értéke meghaladja a 40 millió eurót (14,4 milliárd forint).

A HelloParks Budapest vonzáskörzetében Fóton építi 76 hektáros területen ipari és logisztikai központját, ahol összesen 330 ezer négyzetméter raktár- és ipari terület kialakítására van lehetőség, Pátyon 100 hektáros területen 400 ezer négyzetméter bruttó bérbeadható terület raktár- és gyártási területet alakít ki több fázisban.

 

Előzmények