Erősen startolt az iPad

Pénteken, a 3G-képes verzió premierjének napján elkelt az egymilliomodik példány az Apple iPad készülékéből – jelentette be ma rövid sajtóközleményben a vállalat. A forradalmiként beharangozott, de sok kritikát is begyűjtő gépből nem egészen egy hónap – egészen pontosan 28 nap – alatt fogyott ennyi. Annak idején a szintén sikeresen startoló iPhone mobiltelefonnak 74 napra volt szüksége e darabszám eléréséhez. „A kereslet változatlanul felülmúlja a kínálatot, de keményen dolgozunk azon, hogy e varázslatos terméket még több vásárló kezébe adhassuk” – idézi a közlemény Steve Jobs vezérigazgatót.

Az iPad-felhasználók a termék megjelenése óta több mint 12 millió alkalmazást töltöttek le az App Store-ból és több mint 1,5 millió elektronikus könyvet az iBookstore-ból. Igaz, azt a vállalat nem árulta el, hogy ezek között mennyi volt a pénzért árult termék.

Egy elemző becslése szerint az új, 3G-s hálózatokon is használható változatból az elmúlt hétvégén 300 ezer darab fogyott, ugyanannyi, mint a wifis kiadásból április elején. Bár a termék egyelőre csak az Egyesült Államokban vásárolható meg, tekintélyes lehet a külföldi tulajdonosok száma is, hiszen a fanatikusok a világ minden táján megtalálták a módját annak, hogy beszerezzék a készüléket. Az iPadet e hónap végén kezdik el árusítani Ausztráliában, Franciaországban, Japánban, Kanadában, Olaszországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Svájcban – az, hogy a világ többi részén mikortól lesz kapható, nem ismert.

Az Apple az iPadből 10 millió darabot remél értékesíteni az első 12 hónapban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények