Az Ericsson is várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján

Az Ericsson Magyarország kutatóközpontja, IKT kutatólaboratóriuma minden évben csak egyetlen napon, így idén szeptember 25-én, a Kutatók Éjszakáján nyílik meg a nagyközönség előtt, és számos érdekességgel várja az érdeklődőket. A képviselet kinyilvánított célja az, hogy a mérnöki szakma és általában véve a tudomány szépségei is mindenki számára érthetően és kézzel foghatóan jelenjenek meg.

Robotok, drónok, gondolatvezérléses kisautó – ezek mind kipróbálhatóak. Emellett ismét lehet majd markológépet hálózaton keresztül, távolról irányítani az eseményen, valamint olyan technológiákat is láthatnak az érdeklődők, melyek az emberi testet használják az adathálózat részeként. A minden évben teltházas „Öveges Tanár Úr utódai” elnevezésű program keretében Ericsson-díjas fizikatanárok mutatják be kedvenc kísérleteiket. Emellett itt mutatkoznak be az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny győztesei, a Mensa HungarIQa és a Nők a Tudományban Egyesület is.

Az Ericsson Magyarország immár hatodik éve az esemény egyik legnagyobb vállalati partnereként és főszervezőjeként vesz részt a Kutatók Éjszakája eseménysorozatban, idén több mint 50 programmal – többek között egy világrekord felállításával – készül a vállalat, a szervezésben közel száz önkéntes ericssonos segít.

Azóta történt

Előzmények