Óriások együttműködése: megállapodást kötött a Cisco és az Ericsson

A vállalatok ma jelentették be, hogy a Cisco és az Ericsson az új generációs hálózatok kialakítása céljából üzleti és technológiai partneri szerződést kötöttek, melytől azt várják, hogy a hálózati fejlesztések területén kidolgozott megoldásaikkal 2018-ra mindkét vállalat plusz egymilliárd dolláros árbevételhez jut.

A közlemény szerint az együttműködési megállapodás a vállalatok teljes portfolióját lefedi: közösen dolgoznak a routing, az adatközpontok, a hálózati megoldások, a felhőszolgáltatások, a mobil távközlés területén, illetve minden üzletágban és szolgáltatásban összehangolják tevékenységüket. Ezek közül kiemelik a végfelhasználók számára nyújtott end-to-end védelmet, illetve szolgáltatásbővítést, új üzleti modellek kidolgozását; a mobiltechnológiát használó vállalatok számára biztosított új biztonsági megoldásokat; illetve az IoT-technológiák fejlesztését.

Az Ericsson és a Cisco a közös fejlesztői és üzleti tevékenység folytatása mellett a keresztlicencek bővítését is folytatják a FRAND elvei alapján – egyetlen részletet emelnek ki e pontban: a Cisco licencíjakat fog fizetni az Ericssonnak.

Az együttműködés keretében – hangsúlyozza a közlemény – a két vállalat összesen több mint 56 ezer szabadalom felett rendelkezik, 11 milliárd dollárt fordítanak kutatás-fejlesztésre, illetve a világ több mint 180 országában több mint 76 ezer szakemberük szolgálja ki a felhasználókat.

Azóta történt

Előzmények