Megérkezett a kétfaktoros hitelesítés az eMAG-hoz is

Mind az online áruház webes felületén, mind az eMAG androidos és iOS-es mobilalkalmazásban.

A vállalat bejelentette, hogy új biztonsági funkció bevezetésével teszi biztonságosabbá az eMAG.hu online áruházat, illetve az eMAG Marketplace piacteret használók fiókjait az eMAG-Extreme Digital.

2022. április 4-étől a több lépcsős (más néven kétfaktoros) hitelesítés is elérhetővé vált mind a www.emag.hu webes felületén, mind pedig az eMAG mobiappjában. Az adathalászok elleni védelmet kínáló funkció használatához az Androidra és iOS-reelérhető appokat frissíteni szükséges, a webes felületen viszont automatikusan megjelenik.

A több lépcsős hitelesítést a weboldalon és a mobil appban egyaránt a felhasználói fiók ikonjára bökve, a weben a Biztonsági beállítások, az appban pedig A fiók beállításai menüpont alatt lehet aktiválni, ha a fiók használója itt elmenti a mobiltelefonszámát.

A több lépcsős hitelesítés aktiválását követően a emag.hu-n vagy a mobil alkalmazásokban való belépéskor az e-mail cím és a jelszó párosának megadása után a rendszer egy hatjegyű hitelesítő számkódot is bekér, amelyet a belépés nyomán küld ki sms-ben a fiókban megadott mobilszámra.

Ugyanebben a menüben a felhasználók áttekinthetik azoknak az eszközöknek a listáját is, amelyekről bejelentkeztek eMAG-fiókjukba, és ha esetleg munkahelyen, másnak ajándékozott eszközök bejelentkezve maradtak volna, lehetőségük van a távolból kiléptetni akár mobil eszközről, akár PC-ről a bejelentkezve maradt fiókjukat, hogy ahhoz senki illetéktelen ne férhessen hozzá.

Azóta történt

Előzmények