Black Friday: robbantott az eMAG és az Extreme Digital

Az eggyé vált két cég az első órában több mint 76 ezer darab rendelést fogadott, mintegy 2,4 milliárd forint összértékben.

A kereskedők bejelentették, hogy az eMAG és az Extreme Digital a fúzió után idén először rendez közös Black Fridayt az eMAG.hu platformon, amely november 19-én 7 óra 4 perckor vette kezdetét.

Reggel 7 és 8 óra között közel 840 ezer látogatást generált az eMAG.hu honlapja és mobilalkalmazása, ebben az időszakban a legforgalmasabb perc 7 óra 6 perc volt, amelynek során 1678 rendelést adtak fel összesen 2385 darab termékre.

Többen kíváncsiak az egynapos Black Fridayre, mint tavaly

Induláskor másfélszer annyi érdeklődő volt a webáruházban, mint az eMAG tavalyi fekete péntekén, az első óra számai alapján pedig tavalyhoz képest 45 százalékkal több fekete pénteki rendelést adtak fel a vásárlók, a látogatók közül pedig több mint 32 ezren voltak új ügyfelek.

Az első 60 perc során több mint 76 ezer fekete pénteki rendelést adtak fel az ügyfelek mintegy 2,4 milliárd forint értékben. A kezdés órájában egy ügyfél átlagosan 2,4 darab terméket vásárolt, az átlagos kosárértéke pedig több mint 74 ezer forint volt.

Reggel 8 óráig a Győr-Moson Sopron megyében élő ügyfelek körében volt a legmagasabb az egy főre eső átlagos fekete pénteki költés, bruttó 83 143 forint. Második helyen Hajdú-Bihar megye áll, ahol a fekete pénteki rendelési átlag 82 745 forint volt, míg a harmadik helyre Pest megye futott be 80 553 forinttal.

Háztartási kisgépekből idén mintegy 200 százalékkal többet rendeltek, mint tavaly az első órában, de a szokásos slágertermékek idén is hozzák a papírformát, jól fogynak a tévék, notebookok és mobiltelefonok is. Látványos növekedés látszik a tavalyi első órához képest a fekete pénteki akciós napi fogyasztási cikkek és a divatcikkek kategóriákban is.

A különleges, a Black Fridayen kívül nem elérhető ajánlatok közül az első órában a belföldi utazások és az aranyrudak, érmék voltak a legkelendőbbek: előbbiekből ez idő alatt 24 darab, utóbbiakból 16 darab talált gazdára.

A legnépszerűbb termékkategóriák a Black Friday első órájában

  • Háztartási eszközök és tisztítószerek 13 875 darab

  • Baba-mama termékek és játékok 9 616 darab

  • Laptopok és egyéb IT-termékek 7 992 darab

  • Televíziók és szórakoztatóelektronikai termékek 6 200 darab

  • Háztartási kisgépek 5 458 darab

  • Okostelefonok és okosórák 4 159 darab

  • Barkács és lakberendezési termékek 2 904 darab

  • Szépségápolási készülékek és termékek 2 395 darab

  • Hűtőszekrények és mosógépek 1 871 darab

  • Divattermékek 901 darab

A látogatók döntő többsége (csaknem 79 százalék) mobil eszközről böngészi az ajánlatokat, a kártyás fizetések aránya pedig a szokásosnál magasabb, csaknem 39 százalék az első óra adatai szerint. A legtöbb black fridayes rendelést házhoz szállítással kérik (81 százalék), míg eMAG easyboxos vagy egyéb csomagponton való átvételt a vásárlók mintegy 19 százaléka választott.

Uniós direktívának megfelelő árak

Az idei Black Fridayen az eMAG a jövő májusban életbe lépő európai uniós előírásoknak megfelelően tünteti fel az árakat az akciós termékek mellett, vagyis az adatlapokon a termék gyártója által ajánlott ára (RRP) is látható fekete pénteki akciós ár mellett. Ha pedig a fekete pénteki ár felett egy áthúzott ár szerepel, az a megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti – szintén az uniós direktíva feltétel rendszeréhez illeszkedően.

Idén először külön jelölést („Az idei év legolcsóbb eMAG.hu ára”) is alkalmaz a cég azoknál a termékeknél, amelyek 2021. január 1-je óta a november 19-i Black Fridayen rendelhetők a legalacsonyabb áron, vagyis egyéb, idén korábban szervezett akciók keretében sem voltak olcsóbbak.

A normál méretű és tömegű termékekre vonatkozó fekete pénteki rendelések kiszállítását idén 10 napon belül vállalja az eMAG, a háztartási nagygépek és más hasonló, speciális szállítást igénylő termékekét pedig 14 napon belül vállalja a cég a saját forgalmazású termékek esetében.

Az idei Black Fridayen feladott rendeléseket már országszerte közel 420 helyszínen, minden magyarországi megyében elérhető eMAG easybox csomagautomatába is lehet kérni, és a személyes átvétel a két márkássá átalakított Extreme Digital szaküzletekben is megoldható.

Azóta történt

Előzmények