Állítólag manipulálták az ellopott vakcinafejlesztési dokumentumokat

Egy olasz biztonsági cég szerint a támadók egyértelmű célja a gyógyszerügynökség és a gyógyszergyártók lejáratása volt.

Az IT café is beszámolt december elején arról, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency – EMA) szűkszavú közleményben jelentette be, hogy kibertámadás érte az informatikai rendszerüket, az esetet vizsgálják.

A vizsgálat még mindig folyik, ám időközben a támadók nyilvánosságra hozták azokat a a koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatos dokumentumokat, melyeket megszereztek.

Erre reagált pénteken az EMA egy olyan közleményben, melyben azt állítják, hogy a december kiszivárogtatott dokumentumokhoz hozzányúltak, "manipulálták" őket.

Közlik ,hogy a támadók az engedélyeztetés alatt álló vakcinákhoz kapcsolódó levelezési adatokat szereztek meg, novemberig visszamenőleg. Ám a publikált dokumentumokat módosították, azzal a céllal, hogy aláássák az oltásokba vetett bizalmat. Az ügynökség azonban ennél többet nem fedett fel, hogy mindezt valójában hogyan tették meg.

Ugyanakkor a Yarix nevű olasz biztonsági cég nemrég jelentette be, hogy ők a dark weben megtalálták azt a december 30-án megjelent 33 megabájtos adatcsomagot, melyet "Megdöbbentő csalás! Gonosz Pfffizer! Hamis oltások!" tettek közzé, majd ezek a dokumentumok más alvilági fórumokon is megjelentek.

Azóta történt

Előzmények