Tesla AI Day: szakembereket toborozna Elon Musk

Egy hónapon belül sor kerülhet az AI Day nevű eseményre, amelynek keretében bemutatnák, hogyan haladtak a mesterséges intelligencia fejlesztésével.

Elon Musk Twitteren közzétett bejegyzése szerint egy hónapon belül megrendezheti a Tesla az AI Day nevű eseményét.

Ezen megmutatnák, hogyan haladtak a mesterséges intelligencia fejlesztésével, hogyan állnak szoftveresen és hardveresen. A rendezvény célja az lenne, hogy szakembereket toborozzanak – közölte Musk.

Musk és a Tesla mindent megtenne azért, hogy eljussanak a teljes önvezető technológiáig – egy januári, befektetőknek szóló tájékoztatóban azt mondta, hogy elég biztos abban, hogy emberi beavatkozás nélkül is tudja majd idén vezetni magát az autójuk.

Májusban végül a Tesla arról informálta a kaliforniai közlekedései hatóságot, hogy idén biztosan nem jutnak el a teljes önvezetésig. A hatóság vizsgálatot indított, a vádak szerint félrevezetőek azok a reklámok, amelyek a vezetéssegítő rendszereket teljesen önvezetőnek állítják be. A Tesla a vezetéssegítő funkciókra robotpilótaként és teljes önvezetésként hivatkozik, ezektől azonban nem lesz önálló az autó.

A Tesla tavaly szeptemberben tartott egyébként egy Battery Day nevű rendezvényt: ott Musk azt mondta, 3 éven belül valóság lesz, hogy egy 25 ezer dolláros autó önmagát vezesse.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények