Az amerikai tőzsdefelügyelet szerint a Tesla nem ellenőrzi Musk tweetjeit

A The Wall Street Journal olyan levelekhez jutott hozzá, amelyek szerint az amerikai tőzsdefelügyelet azt állítja: a Tesla képtelen ellátni azon kötelességét, hogy felügyelje Elon Musk twitteres bejegyzéseit.

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) a jelentések szerint már tavaly is többször figyelmeztette a Teslát, hogy Elon Musk ügyvezető twitteres bejegyzései többször is megszegték azt a megállapodást, amely szerint a Tesla ügyvédei kötelesek jóváhagyni minden tweetet, amit Musk közzétesz a közösségi oldalon.

A The Wall Street Journal által látott levelezés az ügyben olaj a tűzre, ugyanis az amerikai tőzsdefelügyelet korábban azért rendelte el, hogy a Tesla köteles Musk minden nyilvános kommunikációját felügyelni a gyártóval kapcsolatban; hogy Musk 2018. augusztusában olyan bebiztosított tőkét emlegetett, amivel egy 72 milliárd dolláros tranzakció keretében magáncéggé alakítaná a Teslát.

Az amerikai tőzsdefelügyelet állítólag 2019-ben és 2020-ban is felkereste a Teslát: egyszer azt sérelmezték, amit Musk a Tesla napelemes tetőcserepeinek gyártási mennyiségéről írt, egyszer pedig részvényárakkal kapcsolatos tweetről állították, hogy a Tesla ügyvédei nem hagyták jóvá a bejegyzést.

A The Wall Street Journal által látott kommunikáció szerint az amerikai tőzsdefelügyelet levélben közölte, hogy a Tesla nem teljesítette a bíróság által előírt kötelezettségeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények