Környezetvédelmi csoportok tiltakoznak a Tesla német gigagyára ellen

Hivatalos tiltakozást nyújtottak be a környezetvédelmi hatóság ideiglenes építési engedélye miatt. Musk szerint a Tesla ismét elfogadhatja a bitcoint, és tagadja, hogy manipulálná a piacot.

Német környezetvédelmi csoportok hivatalos tiltakozást nyújtottak be a helyi környezetvédelmi hatóság ideiglenes engedélye miatt – ez a Berlin melletti Tesla gigagyár építésére vonatkozik ugyanis.

A környezetvédők azt állítják, hogy a Tesla még mindig képtelen volt kielégítő választ adni arra, hogy milyen óvintézkedésekkel akadályozza meg a súlyosan mérgező gázok gyárból történő megszökését.

Azt is mondják, hogy a Tesla megváltoztatta a dokumentumokat, hogy akkumulátorcellákat is gyárthasson – ehhez azonban nem szerezte meg a szükséges engedélyeket.

A környezetvédők kijelentették, hogy amennyiben a hatóságok nem függesztik fel június 16-ig az engedélyt, akkor bíróságra mennek.

Ennél is nagyobb port kavart a hétvégén, hogy Musk kijelentette: a Tesla újra elfogadná a bitcoint, ha a kriptobányászok több (úgy 50 százaléknyi) tiszta energiát használnánk. Az árfolyam a kijelentése hatására több mint 10 százalékkal ugrott meg. Musk vasárnap tagadta, hogy manipulálná a piacot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények