Dogecoinnal lehet fizetni a SpaceX jövő évi Hold-küldetését

A jövő év elején küldi el a Holdra a SpaceX a Doge-1 műholdat, a cég egyik alelnöke szerint a küldetés lefekteti az alapokat a bolygóközi kereskedelemhez.

A SpaceX 2022 első negyedévében indítja el a Doge-1 műholdat a Holdra, ennél is érdekesebbnek számít azonban, hogy az újabb Hold-küldetést dogecoinnal is ki lehet fizetni a SpaceX-nek.

Elon Musk a Twitteren maga is megerősítette, hogy jövőre megy a Holdra a Doge-1, a küldetést dogecoinban fizetik, ezzel pedig ez lesz az első kriptopénz és mém a világűrben.

A Geometric Energy Corporation jelentette be egyébként elsőként a dogecoin-finanszírozású küldetést, de az nem derült ki, hogy az összesen mennyibe kerül.

Tom Ochinero, a SpaceX egyik alelnöke ugyanakkor kijelentette: ez a küldetés megmutatja majd, hogyan lehet a Földön kívül használni a kriptopénzeket, továbbá megteremti az alapokat a bolygóközi kereskedelemhez.


[+]

Elon Musk már áprilisban kiírta a Twitterre, hogy dogecoint visznek a Holdra.

Ami pedig a dogecoint illeti, Elon Musk a múlt hétvégén szerepelt egy népszerű tévés műsorban, ahol meg is említette a kriptovalutát, a várakozásoknak megfelelően. Sokak meglepetésére azonban ennek hatására nem lőtt ki az árfolyam, épp ellenkezőleg, a dogecoin értéke több mint harmadával csökkent másnap. Pedig a dogecoin épp Musk folyamatos lelkesedése és tweetjei miatt lett olyan népszerű (ez a kriptovaluta eredetileg viccnek indult).

Azóta történt

Előzmények