Átadták az ország első Digitális Tudásközpontját

A Digitális Jólét Program szakmai támogatásával és koordinációjával létrehozott Digitális Tudásközpont Nyíregyházán nyílt meg.

A nyíregyházi városháza sajtószolgálata közleménye szerint a már korábban is működő DJP Pontok tapasztalatait felhasználva hat vidéki városban – Nyíregyházán, Békésen, Kaposváron, Kecskeméten, Oroszlányban és Veszprémben – alakítanak ki 2,4 milliárd forintos beruházással ilyen tudásközpontokat.

Hirdetés

A nyíregyházi belvárosban létrehozott központ a helyi köznevelési és szakképző intézmények, civil szervezetek, felsőoktatási intézmények számára digitáliskompetencia-fejlesztő foglalkozások, képzések, szakkörök, workshopok, osztálykirándulások, tematikus táborok, pedagógus-továbbképzések helyszínét biztosítja.

Az iskolák számára díjmentes foglalkozásokon a tanulók megismerhetik például a robotkutyát, kipróbálhatják, hogy milyen minirobotokat programozni vagy akár 3D-ben is tervezhetnek, nyomtathatnak kisebb ajándéktárgyakat és a virtuális valóság világába is betekintést nyerhetnek – olvasható a közleményben.

A karrierügyben a tudásközponthoz forduló fiatalok a legújabb karriertervezési diagnosztikai eszközök és szakértők által alkalmazott professzionális módszertanok segítségével pályaorientációs javaslatot kaphatnak; az intézmény emellett a fiatal felnőttek és az aktív idősebb korosztály számára is számos programmal készül.

A nyíregyházi Digitális Tudásközpont programjaira előzetes regisztrációval a www.digitalis-tudaskozpont.hu. oldalon lehet jelentkezni.

Azóta történt

Előzmények