Megújul a Digitális Jólét Alapcsomag

Március 16-tól a kedvezményes internet-előfizetésnél az elérhető maximális letöltési sebességet 4 megabitről 30 megabitre, a garantált letöltési sebességet pedig 1 megabitről 7,5 megabitre emelik.

A változtatást az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön online sajtótájékoztatón jelentette be. Solymár Károly Balázs szerint mindez azt tükrözi, hogy igazodtak a megnövekedett sávszélességi igényekhez.

Kiemelte, megszűnik az a felhasználókat érintő feltétel, amely szerint az alapcsomagra csak azok fizethettek elő, akiknek az azt megelőző egy évben nem volt internet-előfizetésük, így a kedvezményes internet mindenki számára elérhetővé válik. Ezen felül lehetővé tették, hogy a megújult csomag határozatlan időre vehető igénybe változatlan feltételekkel, ezzel eltörölték a korábbi egy évre szóló korlátozást. Fontos, hogy a Digitális Jólét Alapcsomag védjeggyel ellátott mobilinternet csomagra is elő lehet fizetni – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Solymár Károly Balázs elmondta: szeretik a felhasználók az alapcsomagot, amelyet már több mint 33 ezren választottak, az alapcsomag 19 internet szolgáltatónál elérhető, így országos lefedettségű.

A bejelentéskor kiemelték: a Digitális Jólét Alapcsomag havi díjának legalább 15 százalékkal olcsóbbnak kell lennie az adott szolgáltató nem kisebb sávszélességű és adatforgalom tartalmú, legolcsóbb internet-szolgáltatási díjcsomagjánál.

Azóta történt

Előzmények