A Dell is csatlakozott a Novell SUSE Appliance programjához

A Novell múlt hét végén bejelentette, hogy a Dell is csatlakozott a Novell SUSE Appliance Program kezdeményezéshez. Az együttműködés célja, hogy a Dell márkájú szoftverkészülékeknek, azaz az operációs rendszer, a köztes rendszer és az alkalmazás előre beállított, azonnal futtatható együtteseinek széles választékát alakítsák ki, telepítsék és felügyeljék. A megállapodás lehetővé teszi a Dell számára a SUSE Linux Enterprise platformra épülő alkalmazások azonnal telepíthető virtuális vagy hardverkészülékként való szállítását. Az IDC előrejelzése szerint a szoftverkészülékek piaca növekvő pályán van, 2011-ben lépi át az egymilliárd dolláros küszöböt, 2014 első negyedévében pedig már 3,7 milliárd dolláros forgalmú lesz.

„A Novell-lel való együttműködésnek köszönhetően nem csak szélesíthetjük, de meg is erősíthetjük Linux-termékkínálatunkat” – nyilatkozta Sally Stevens, a Dell platformmarketingért felelős alelnöke.

A Novell SUSE Appliance Program résztvevőjeként a Dell „plug and play” elven működő készülékeket adhat ki, amelyek segítségével költséghatékonyabbá és egyszerűbbé válik ügyfelei számára az alkalmazások telepítése. A megállapodás keretében a cég a Novell készülékkészítő és életciklus-kezelő eszközeit felhasználva teljes mértékben támogatott virtuális és hardverkészülékeket építhet, valamint terjesztheti az alkalmazások és az operációs rendszer javításait és frissítéseit.

Azóta történt

Előzmények