A Cruise és a GM partnere lett az önvezető autók piacán a Microsoft

Megosztják a felek egymással a különböző technológiákat annak érdekében, hogy jobban elterjedjenek az önvezető autók.

A Cruise és a GM fontos szövetségest talált: a Microsoft segít majd a cégeknek abban, hogy az önvezető autók vállalhatóvá váljanak a gyakorlatban.

A felek hosszú távú stratégiai együttműködésbe kezdtek, a Microsoft az önvezető járművek elterjesztésében segédkezne. A Cruise a Microsoft Azure felhőalapú platformját használja majd fel ennek során. A Microsoft cserébe pedig a Cruise segítségével szolgálná ki a közlekedésben tevékenykedő vállalatokat. Ezzel párhuzamosan a GM is a Microsoft felhőjét részesíti majd előnyben.

Nem túl nagy meglepetés, de a GM és a Honda után most a Microsoft is beszállt a Cruise befektetői közé, 2 milliárd dollárral.

A szövetség azért fontos a Cruise számára, mert a jövőt elektromos, önvezető minibuszokkal képzeli el. Ezekbe általában 4-6 ember fér el egymással szemben, és az ilyen megoldások erősen függenek a felhőtől: ezen keresztül csatlakoznak egymáshoz a járművek, továbbá azok az utasokhoz.

A Microsoft pedig megvetheti a lábát a sofőr nélküli járművek piacán, valamint további jól fizető ügyfeleket szerezhet, miközben leelőzheti egyes riválisait a szektorban.

Azóta történt

Előzmények