Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • gabor7th

  addikt

  " a Bosch és a Microsoft közösen fejlesztenek szoftverplatformot az autók és a felhő közötti zökkenőmentes kapcsolat létrehozására."

  Pár napja volt hír, hogy a Microsoft felhőjének forráskódját ellopták... úgyhogy "tök jó" biztonság szempontjából.

  "A vizsgálat során a redmondi konszern kiderítette, hogy a kiberbűnözők a cég több kulcsfontosságú szoftverének forráskódját is ellopták, köztük az Azure felhőszolgáltatással, az Exchange levelezőrendszerrel, valamint az Intune menedzsmentplatformmal kapcsolatos kódokat is."

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • bambano

  titán

  ha ilyen lesz az autómban, fogok egy vésőt és kivésem belőle.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • pilóta

  veterán

  Ez azért lesz jó, mert akkor a GPS koordináták alapján látja, hogy bevitték-e valamelyik vizsgaállomásra vagy hogy közeledik a helyi KPM-es különítmény, és ennek függvényében online át tudja állítani a csalószoftvert... ;]

  Aki él és nem boldog, az téved!

 • #Chris

  tag

  Szóval a Bosch nem akar sikereket elérni a szoftveralapú járműplatform piacon... :C

 • hallador

  addikt

  Úgy tűnik, nem egészen értik páran miről van szó. A Microsoft nem a fejlesztő eszközöket, és nem is a fejlesztőket adja, vajmi kevés köze van ennek a Windows-hoz. A Microsoft kb 10 éve már elkezdte kifejleszteni az Azure Private Cloud verzióját, és ezt leteszi az Iparvállalatoknál. Az az nem a Microsoft publikus vagy vállalati Azure stackjeiről van szó, hanem dedikáltan az iparvállalatokhoz lerakott private cloudokról.

  Hogy mibe fut a Linux VM amin fejlesztenek, az meg aztán annyira mindegy. A dolog pikantériája annyi, hogy "véletlenül" ezek a vállalatok már erről a tervről tudtak 15 éve. Mikor Bill Gates azt mondja, hogy pár éven belül az IT munka nagyon átalakul, akkor nem arra gondolt, hogy lesz 5000 IT-s, aki az Azure-t, AWS-t, vagy Google-t üzemelteti, hanem arra, hogy kihelyezett cludok lesznek, 100 számra.

  Ez ezt jelentheti, nem azt, hogy Windows fog futni az autódban...

  Igaz, ezt nem a for-ig tervezte, mert akkor pivate lé lenne, nem privat cloud. Orbánunk és Ártunk pedig elmagyarázná, hogy erre is stratégia volt, nem pedig hirtelen ötlettől vezérelve került ehhez,. meg ahhoz az origarchához ez vagy az....

  Ez nem most, hanem 10 - 15 éve stratégiai döntés volt már nem most, csak most jelentették be, egy ilyennek a felépítése nem úgy szokott menni, mint a magyar oltási terv..... Ha nem kérték a kínai vakcinát, akkor beoltjuk vele a macskát, mert mire használjuk.... Vagy az Óvodást, mert amúgy sem tudja eldönteni....

  Ezeket a cloudokat pl a VW már 2014-ben elkezdte építeni....

  Ezek a cégek minimum 10, de van amelyik 30 évre tervez, ami így viccesnek tűnik Magyarországon, de nem véletlenül szoktak azok a cégek piacvezetők lenni, amelyeknek van víziójuk. És nem csak ahogy esik úgy puffan... Meg az is szokás, hogy visszaforgatják a bevételeiket a saját vállalkozásaikba, és nem úgy, hogy felvesszük az EU-s oltási pénzt, és beleforgatjuk a stadionépítésbe.... Hanem jellemzően úgy, hogy az fejlődés is legyen, ne csak látszat intézkedés...

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

 • bambano

  titán

  válasz hallador #6 üzenetére

  1. nem terveztek 30 évre clouddal, 30 éve hálózat is alig volt, nemhogy cloud. de alacsony késleltetésű mobilhálózat biztosan nem volt sehol
  2. a cikkben nem azúr technológiát, hanem azúrt emlegetnek, tehát nem private cloudról van szó, hanem a nagy publikus azúrról.
  3. privát felhőt azért nem éri meg csinálni a boschnak ehhez, mert a bosch kis cég ahhoz, hogy olyan cdn-t csináljon, ami annyi autót képes frissíteni egyszerre, ahány vezérlőt eladtak.
  4. a microsoftnak jelenleg nincs olyan technológia a kezében, amivel egy frissítést biztonságosan le tud vezényelni. se cloudban, se autóiparhoz, se desktophoz. és ha az elmúlt 20 évet nézzük, az alapján azt lehet feltételezni, hogy soha nem is lesz.
  5. a jelenleg érvényes amcsi szabályozás szerint minden számítógéphez, ami amerikai földön van vagy amcsi többségi tulajdonban levő vállalat üzemelteti, a titkosszolgálatoknak (meg még ki tudja, kinek) teljes hozzáférést kell adni. ezért nem használ értelmes ember felhőt.
  6. amikor a másik topicban személyes támadást kaptál, azt azért a belőled folyamatosan ömlő zsigeri magyarutálatért kaptad, ami itt is kijött belőled. kezeltesd magad szakemberrel, minket meg hagyj békén azzal, hogy a disszidálásodat máig nem bírtad feldolgozni.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • hallador

  addikt

  válasz bambano #7 üzenetére

  Kedves Bambano a szokásos leragadunk a közszférában stílust el kellene elengedni, most kezdjem el szavanként elmagyarázni, hogy miben nézted direkt félre amit írtam... Ne menjünk bele a szokásos bambano szerint mi nem létezett, mikor, mert ennek nincs értelme ugye érzed?

  1. nem terveztek 30 évre clouddal,

  Rajtad kívül ki állított ilyet? Te? Akkor magyarázd meg kérlek miért kell hülyeségeket magyarázni...

  2. a cikkben nem azúr technológiát

  Hát ha a cikkben nincs benne akkor nincs is... :D

  3. privát felhőt azért nem éri meg csinálni a boschnak ehhez, mert a bosch kis cég ahhoz,

  Ja, meg a VW konszern, meg a GE, meg a Toyota is mi :D Bezzeg a államigazgatás.... Te aztán gyanítom tudod mekkora lehet a Bosch mint iparvállalat, és nekik mi éri meg igazából a nemzetközi nagyvállalati informatikában mozogsz igaz? Sőt inkább, ahogy látom még te is mondod meg ki mikor mit merre...

  4. a microsoftnak jelenleg nincs olyan technológia a kezében,

  Én sem szeretem az MS-t, de ezt talán arra kellene bízni, aki ezt használja nem?

  5. :D :D :D :D :D jaja...

  6. Blablablabla.... Persze ne is mond, a világ csakrája... Ha már 1990'-es években élsz legalább értelmesen próbáljál megnyilvánulni, ne úgy mintha egy közigazgatási 10 gépes Linux rendszergazda szólalna meg belőled, mert most jelenleg ezt érzem.

  [ Szerkesztve ]

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

 • hallador

  addikt

  válasz bambano #2 üzenetére

  Szerintem kezd az akkumulátorral, szerezz be egy jó Pannónia kerékpárt, vagy egy Csepel teherautót aztán hajrá. Csak ha menni akarsz, akkor sokat kell tekerni a mókuskereket akkumulátor nélkül, hogy világítson a jármű.
  Nekem van egy szépen felújított Pannónia P21-em, mert szeretem a régi magyar gépeket, nem csak a motorokat, szuper egy kis gép, de nem adom kölcsön.... (Tudod van aki nem csak másra tud fröcsögni a nemzeti öntudatról, hanem van kötődése is hozzá, és nem csak fröcsögve.... nem kell a nélküled ahhoz, hogy valakinek hazaszeretete legyen, mert az csak olyan felszínes dolog szokott lenni... ) ;)

  [ Szerkesztve ]

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

 • bambano

  titán

  válasz hallador #8 üzenetére

  "Rajtad kívül ki állított ilyet?": én konkrétan nem állítottam ilyet. Ezt írtad (cut & paste): "Ezek a cégek minimum 10, de van amelyik 30 évre tervez"

  ha ezek a cégek 30 évre terveztek és most cloudoznak, akkor 30 éve betervezték a cloudot. vagy lehet, hogy mégse terveztek meg mindent 30 évre, ami sokkal valószínűbb, hiszen se egy rendesebb olajválságot, se azt, hogy fukusima felszáll a japó mennyországba, se azt, hogy egyes gyárak buknak a csaló dízel szoftverükkel (hmm. az a csalásra is alkalmas szoftver az nem pont bosch volt véletlenül?), se hasonló ilyen dolgok tömkelegét nem láthatták előre.

  "Hát ha a cikkben nincs benne akkor nincs is...": szép példát láttunk a direkt ferdítésre. A mondatod az emlegetett konkrét szolgáltatást megvalósító felhő azon ismérvét firtatta, hogy publikus vagy privát. Ha azt írják, hogy azúr technológiát használnak, akkor az egy azúr szoftverekből magán vasakon összerakott felhő lesz. ha azt írják, hogy azúrt használnak, akkor az a microsoft felhő szolgáltatása lesz (értelemszerűen nem vitatva, hogy az azúr technológiát használ).

  a bosch pedig kis cég ahhoz, hogy százezresével vásároljon szervereket egy cdn-hez.

  "ezt talán arra kellene bízni, aki ezt használja nem?": egyetértek! nagyon-nagyon egyetértek. ha a bosch az én autómba így fogja letölteni a szoftverfrissítést, akkor vajon én mit is fogok csinálni? használni fogom ezt. tehát a reakcióm pontosan erről szól, hogy belekényszerítenek egy olyan rendszer használatába, amiről tudom, hogy biztonsági és megbízhatósági szempontból nullát ér. ha szerinted arra kell bízni, aki használja, akkor rám (is) bíztad.

  egyébként nem. ha ezt a bosch meg meri lépni, ki fogom vésni a cuccot a kocsiból. de minimum megtalálom, hogy melyik biztosítékról kapja az áramot és azt kihajítom a Tiszába. történelmi infó: az onstar-t* a 35-ös biztosítékról táplálták.

  (* bocs, ezt most direkt írtam helytelenül, hogy ne keveredjen mással)

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • hallador

  addikt

  válasz bambano #10 üzenetére

  Figyu. Nem magyarázz! Te láthatóan nem ismered az iparvállalatokat. Csak a magyar valóságot, ami meg még 1990-es években van.
  A baj, hogy a hasonló emberek meg is magyarázzák amiről fingjuk nincs. Ugye ha most azt mondom, hogy magyaros, akkor elkezded Árpádtól visszavezetni, hogy ki a hülye? Igaz? Rossz látni, hogy otthon még mindig meg lehet élni ebből informatikusként!

  százezresével vásároljon

  Na látod ebből is látszik mennyire sötét vagy a témához. Szerinted is?

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

Hozzászólok Aktív témák