Senki többet – bezár az élő aukció az eBayen

Hirdetés

Megszünteti élő aukciós szolgáltatását az eBay, azaz a legnagyobb forgalmú online aukciós oldalon nem lehet többé úgy licitálni a különböző termékekre és árucikkekre, mint egy igazi árverésen – számol be a cég által nyilvánosságra hozott döntésről a Reuters mai riportja. A lépés része annak az átalakítási folyamatnak, melyet az eBay vezetése hónapokkal ezelőtt indított útjára azért, hogy az oldal stagnáló forgalmát fellendítse.

Az élő aukció az eBay kevéssé ismert, a teljes látogatószámhoz képest kevesek által használt szolgáltatása, mellyel az oldal látogatói a különböző aukciósházak internetes árverésein élőben licitálhatnak. Ezeken az árveréseken ugyanúgy van árverő, mint más aukciós formáknál, a licit azonban az eBay általános gyakorlatától eltérően nem napokig tart, hanem – akárcsak a való életben – akkor ér véget, amikor nem érkezik magasabb ajánlat a kikiáltási tárgyra.

Ez az árverési forma az eBay összesített forgalmához képest jelentéktelen részt képvisel, az aukciós oldal licitálói és eladói inkább a tradicionális online árverést részesítik előnyben, az oldal üzemeltetői ezért inkább átcsoportosítják a működéshez szükséges erőforrásokat: „Nem fókuszálunk tovább a platform fejlesztésére és fenntartására, az év végén megszüntetjük a szolgáltatást” – írta az eBay fórumában a cég egyik ügyvezetője. Az élő aukción egész pontosan idén december 31-én licitálhatnak utoljára az érdeklődök.

  • Kapcsolódó cégek:
  • eBay

Azóta történt

Előzmények