Alkalmazásfejlesztő versenyt hirdet a BME

A BME Mobil Innovációs Központ bejelentette, hogy mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt hirdet. A versenyre egy- vagy kétfős, hallgatókból vagy középiskolai tanulókból (11. vagy 12. évfolyam) álló csapatok jelentkezhetnek, akik egy ötletes, jól működő, magyar nyelvű alkalmazást fejlesztenek valamelyik elterjedt mobil platformra (Apple iOS, Google Android vagy Microsoft Windows Phone).

A versenyre a legjobb alkalmazásokat nevező csapatok egy Budapesten rendezendő egynapos konferencián mutathatják be egy-egy 10- 15 perces előadásban az alkalmazásukat.

Az 1app verseny célja a magyar mobilalkalmazás-piac élénkítése, új szereplők felfedezése és a versenyt záró konferencián a jövő fejlesztői és az ipari szereplők közötti párbeszéd lehetővé tétele.

A számos mobilalkalmazás-fejlesztő versenytől két lényeges szempontból tér el az 1app verseny: egyrészt kifejezetten a magyar piacra készült alkalmazások nevezhetők, másrészt a verseny célközönsége a középiskolai tanulók és a főiskolai, egyetemi hallgatók.

A BME Mobil Innovációs Központ a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati támogatásából alakult meg (MIK), amely egyetemek, akadémiai kutatóintézet, iparvállalatok, szolgáltatók, valamint tudományos kutatással vagy innovációval foglalkozó szervezetek együttműködésére épül. A Mobil Innovációs Központ azoknak a tudományos és műszaki kérdéseknek a megoldására jött létre, amelyek hozzájárulnak a jövő heterogén mobil és vezeték nélküli hálózataiban felmerülő problémák tisztázásához, a 3G-s szolgáltatások és a későbbi mobil és vezeték nélküli technológiák bevezetéséhez, és ezeken a hálózatokon korszerű alkalmazások fejlesztéséhez.

A verseny kiemelt támogatója a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács.

Azóta történt

Előzmények