Már lehet nevezni a hagyományos számítógépes versenyre

2018-ban is megrendezésre kerül a <19 Szabadfogású Számítógép Verseny, amelyen 19 év alatti magyar fiatalok vehetnek részt, egyénileg vagy csapatban.

A szervezők közleményükben kiemelik a szokásos feltételeket: nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készül: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, mobilalkalmazás, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. Az eddig versenyekre közel hatezer pályázat érkezett, beleértve a határon túlról pályázók munkáit is.

A pályázók, 2018. október 15-én éjfélig nevezhetnek és tölthetik fel, vagy küldhetik el postán alkotásaikat. A verseny célja, hogy a műveken keresztül megmutassák kreativitásukat, újszerű ötleteiket, egyéni megoldásaikat, eredeti fantáziájukat.

Jelentkezési lap és további információ a verseny weboldalán érhető el.

 

<19 Szabadfogású Számítógép Verseny
[+]

 

A versennyel a fiatalokat a kreatív eszközhasználatra és terveik megvalósítására ösztönzik, iskolás keretektől függetlenül. A szervezők arra buzdítják a fiatalokat évről évre, hogy a számítógép, az informatika hasznos és fontos dolog, mellyel változtathatnak világunkon. A verseny hívta életre például 2005-ben az Időkép projektet, amely azóta több százezres napi látogatottságú portállá fejlődött.

A beérkező műveket szakmai zsűri bírálja el. A legjobbnak ítélt alkotásokból az Új Budapest Galériában, a Bálna Budapestben rendeznek kiállítást 2018. december 1-2-ig.

A nyilvános bemutatkozási lehetőségen kívül a verseny támogatóinak köszönhetően a nyerteseket – az adott pályaművet tekintve hasznos – tárgynyereményekkel jutalmazzák, illetve a győztes projektet ösztöndíjban részesítik, melynek célja, hogy segítse a fiatalok további fejlődését és alapot képezzen a projektek fejlesztéséhez.

Azóta történt

Előzmények