Továbbra is állítja: ő a bitcoin feltalálója

Craig Wright azt állítja, hogy ő Satoshi Nakamoto, és tagadja, hogy dokumentumokat hamisított ennek bizonyítására.

Régóta állítja egy ausztrál számítógéptudós, Craig Wright, hogy ő Satoshi Nakamoto, és ő találta fel a bitcoint. Kedden egy londoni bíróságnak elmondta, hogy sosem hamisított dokumentumokat az állítása igazolása érdekében.

Elindult ugyanis egy 6 napos bizonyítási folyamat, az 54 éves férfi igyekszik mindenkit meggyőzni arról, hogy ő találta fel a bitcoint.

A COPA vitte bíróságra Wrightot, azt mondják azért, hogy megállítsák őt a fejlesztők perelésében és megőrizzék a világ legismertebb és legnépszerűbb kriptopénzének nyílt természetét. A bíróságtól azt kérik, mondják ki, hogy Wright nem Satoshi. A vádjuk szerint Wright dokumentumokat hamisított az állítása igazolására, majd mikor ez kiderült, változtatott a meséjén. Több konkrét, hamisítottnak mondott dokumentumot is mutattak, amivel az eredetmítoszt igazolná állítólag Wright.

Wright szerint sosem hamisított semmit, a pontatlan dokumentumokért a korábbi ügyvédek felelősek. Azt is közölte, hogy ha ő dokumentumot hamisított volna, az tökéletes lenne.

Azóta történt

Előzmények