Bekékült a SZTAKI online szótára

Megújult az MTA SZTAKI népszerű szótároldala. A T-Online Magyarország és az MTA SZTAKI együttműködéseként októbertől az ingyenes online szótár az Origo szolgáltatásai között jelenik meg. Az együttműködés azonban nem érinti a szolgáltatás tulajdoni, fejlesztési és üzemeltetési feltételeit, ezekkel továbbra is az MTA SZTAKI rendelkezik – közölték a felek. A weboldal címe sem változik.

A SZTAKI Szótár több mint tíz éve a magyar web leglátogatottabb szótára. Egyszerű kezelhetősége, átláthatósága és nem utolsósorban ingyenessége miatt rendkívül népszerű a felhasználók körében. Olyan funkciók teszik hatékonyabbá a legtöbb ingyenes online szótárral szemben, mint a hangos szótár, amely a kiejtés elsajátítását könnyíti meg, vagy a nagyobb terjedelmű szövegek fordítását segítő szószedet. A SZTAKI szolgáltatása jelentős szóadatbázissal rendelkezik, kiváltképpen az angol-magyar, magyar-angol szótár esetében, ahol 185 ezer szópár áll a felhasználók rendelkezésére.

A SZTAKI évek óta működő szolgáltatását több területen is bővíteni kívánja. Egyrészt növelni szeretnék a nyelvek számát, amelyekből jelenleg hat található az adatbázisban (angol, német, francia, olasz, holland és lengyel), másrészt a meglévő szótárak tartalmát is fejleszteni kívánják a későbbiekben. Ezenkívül a fejlesztésbe szeretné aktívabban bevonni a szótárazó felhasználókat, és ebben játszik fontos szerepet az Origóval való együttműködés. A SZTAKI olyan alkalmazásokkal egészítené ki szótárait a jövőben, amelyek erősítik az oldal közösségi jellegét.

A szembeötlő színváltás és az Origo-logó felbukkanásának okait a szótároldal fenntartói „Öööö, meg tudjuk magyarázni...” cím alatt többféle stílusban, de minden esetben rendkívül szórakoztatóan ismertetik a látogatókkal.

Azóta történt

Előzmények