Csalódást okozott a kínai AI-csoda

A ChatGPT riválisa lett a Baidu Ernie botja, amely bár csalódást okozott, még mindig a legjobb kínai alternatíva.

Az AI-őrületből a kínai óriások sem maradnak ki, és már régóta tudni lehetett, hogy a húzónév a Baidu lesz, amely az Ernie bottal akarta lenyűgözni a piacot. Ezt el is indította a múlt héten, hogy aztán a chatbot hatalmas csalódást okozzon. A Baidu tőzsdei árfolyama alaposan megzuhant, de végül javult a helyzet.

Hirdetés

A kínai AI-csoda bemutatóján nem volt élő demó, nem volt nyilvános elérhetőség, így aztán rögtön hátrányba került az amerikai riválisokkal szemben az Ernie bot. Végül aztán a meghívót kapott tesztelők kipróbálták, megjelentek a beszámolók, élő streamek, összehasonlítások a ChatGPT-t alapú megoldásokkal, a Binggel.

A legtöbb vélemény szerint érezhető lemaradásban van az Ernie bot a Binghez képest, de van, amiben talán jobb is. Az elemzők szerint a kezdeti csalódás után rájött mindenki, hogy még így is az Ernie bot a ChatGPT legerősebb kínai alternatívája. Mivel a Baidu elsők között lépett, így több felhasználóhoz és adathoz juthat, a generatív AI iránti hatalmas igény miatt pedig versenyelőnybe kerülhet.

A politikai és érzékeny témákat egyébként kerüli az Ernie, az eddigi tesztek alapján.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Baidu

Előzmények