Óriási siker az iPhone 5

A piacra dobását követő három napban több mint 5 millió iPhone 5-öt adott el az Apple – jelentette be ma a vállalat. Ez rekordnak számít a rendkívül népszerű okostelefon-család történetében, hiszen a korábbi csúcstartó, az iPhone 4S 4 millió példányban kelt el ugyanennyi idő alatt. A két adat azonban nem teljesen összevethető, mert az új generációs modell szeptember 21-én kilenc országban debütált, míg az előd csupán hétben (Hongkong és Szingapúr hiányzott akkor a listáról).

Az elemzők egy része ugyanakkor enyhén csalódott, mert nagyobb, átlagosan 6 milliós nyitószámot vártak az iPhone 5-től. Valószínű ugyanakkor, hogy a piac által prognosztizált értéket nem a kereslet hiánya miatt nem sikerült abszolválni, hanem az Apple nem tudott elég készüléket szállítani ehhez. Erre utal Tim Cook vezérigazgató nyilatkozata is, melyben hangsúlyozza: elképesztő a kereslet az új modellek iránt, és azon dolgoznak, hogy minden vásárló minél hamarabb hozzájuthasson a telefonjához. „Noha az első készlet elfogyott, a boltokba folyamatosan fognak érkezni a szállítmányok, és az online rendelések felvétele is folyamatos, ez utóbbi esetében egy becsült szállítási időt tudunk adni. Mindenkitől türelmet kérünk” – mondta.

A vállalat egyben közölte: az iPhone 5-tel közel egy időben kiadott iOS 6 mobilos operációs rendszert több mint 100 millió készülékre telepítették a megjelenése óta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények