Hirdetés

2019. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

A Samsung beperli az Apple-t az új iPhone miatt

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: The Korea Times

A dél-koreai gyártó Európában és az Egyesült Államokban támadja kiemelten amerikai versenytársát.

A Samsung vezetése úgy döntött, hogy a várakozások szerint holnap debütáló új iPhone-nal kapcsolatban haladéktalanul bepereli a gyártó Apple-t szabadalomsértések miatt – adta hírül tegnap este iparági forrásokra hivatkozva a The Korea Times.

Hirdetés

A Samsungnál az után határoztak így, hogy tegnap több lapban is megerősítették – ugyancsak névtelen források információi alapján –, hogy az új okostelefonnak globális LTE-támogatottsága lesz. A Korea Times úgy tudja a céges informátortól, hogy Dél-Koreában az Apple már meg is egyezett a helyi szolgáltatókkal az újgenerációs, vezeték nélküli adatátviteli technológia használatának feltételeiről.

Így, mivel a Samsung viszonylag méretes, az LTE-re vonatkozó szabadalmi csomaggal rendelkezik, ezek közül négy esetében indítanak pert. A forrás szerint az első számú célpontok az európai és az amerikai piacok lesznek.

Ahogy arról tegnap az IT café is beszámolt, az amerikai távközlési felügyeletnél lezárult vizsgálatban – szintén LTE-szabadalmak ügyében – a tajvani HTC-nek kedvezett a hatóság, így könnyen elképzelhető, hogy rövid időn belül ők is eljárásokat kezdeményeznek az Apple ellen.

Ezek az eljárások nem is elsősorban a majdan esetlegesen kiszabandó kártérítések miatt okozhatnak gondokat az Apple-nek, hanem inkább azért, mivel a bíróságok elrendelhetik a per időtartamára az adott termék forgalmazásának tiltását.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.