Magyarországon a legdrágább az iPhone 5

Ma 0 órakor hazánkban is megkezdődött az iPhone 5 okostelefonok forgalmazása. A szeptember 12-én leleplezett modelleket itthon elsőként a T-Mobile kezdte értékesíteni, a szolgáltató közleménye szerint a budapesti Mammutban több százan álltak sorba – néhányan több mint egy napon át – azért, hogy az elsők között kaparinthassák meg készüléket. A Vodafone-nál jövő hétfőtől kapható az új generáció, mely később várhatóan a Telenor kínálatában is megjelenik majd. A mai naptól az Apple magyarországi weboldalán megrendelhetők az iPhone 5 szolgáltatófüggetlen modelljei is, 3-4 hetes szállítási idővel.

Hirdetés

Az új telefont szeptember 12-én mutatta be az Apple, majd egy héttel ezelőtt 9, most pedig hazánkkal együtt 22 újabb országban dobta piacra. Az olasz setteB.IT egyik bloggere készített egy összehasonlító grafikont, melyen a három iPhone 5-ös kiszerelés (16 GB, 32 GB és 64 GB) árait veti össze ezeken a piacokon. Az ábrán a szolgáltatófüggetlen, hűségszerződés nélküli modellek bruttó – tehát a helyi forgalmi adót tartalmazó – kiskereskedelmi árai szerepelnek euróban. A 31 érintett országból 25-ből sikerült a pontos árakat begyűjtenie a bloggernek:

Forrás: setteB.IT
Forrás: setteB.IT (Katt a képre a nagyításért!)

Az összehasonlítás meglepő eredménnyel szolgált: a két kisebb memóriával rendelkező modell Magyarországon, míg a 64 GB-os Olaszországban a legdrágább. A táblázat készítője nagyjából 285,2 forintos euróárfolyammal váltotta a hazai árakat (rendre 209 890, 239 890, illetve 269 890 forint), de ha a mai árfolyamon számolunk, akkor euróban kifejezve 64 GB-os modell is nálunk kerül a legtöbbe. A készülékek a legolcsóbban az Egyesült Államokban, illetve Hongkongban szerezhetők be szolgáltatófüggetlenül.

Amint arról beszámoltunk, az iPhone 5 óriási siker. A piacra dobását követő három napban több mint 5 millió készüléket adott el az Apple, ami rekordnak számít a rendkívül népszerű okostelefon-család történetében, hiszen a korábbi csúcstartó, az iPhone 4S 4 millió példányban kelt el ugyanennyi idő alatt. A piac szerint a cég több telefont is el tudott volna adni, ha képes lett volna többet gyártani a mobilból.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények