Magyarországon is megtévesztő az iPad reklámja

Az ausztrál fogyasztóvédelmi szervezet (Australia’s Competition and Consumer Commission) megállapította, hogy Apple reklámja megsértette az ország jogrendszerét, ugyanis reklámjukkal megtévesztették a vásárlókat. A hirdetésben ugyanis az szerepel, hogy az új iPad kompatibilis az ország 4G-hálózatával. Az Apple, hogy megelőzze a várhatóan magas kártérítést és büntetést, felajánlotta, hogy hajlandó visszafizetni minden új iPadet vásárlónak a termék árát, amennyiben elégedetlenek a sávszélességgel.

Az Apple állítása szerint sosem jelentették ki, hogy a készülék fut a Telstra nevű ausztrál telekommunikációs cég 4G-hálózatán, hiszen az új iPadet az amerikai 700/2100 Mhz-en működő LTE rendszerhez igazították. Sőt, a honlapjukon az apró betűs részben utalnak is rá, hogy bizonyos országokban – például egész Európában is - csak a 3G működik. Paul Anastassiou, a kaliforniai cég ügyvédje Fox News-nak adott nyilatkozatában azt állította, egyetlen promóciós anyagukban sem szerepel, hogy az új iPad kompatibilis a Telstra 4G-hálózatával.

ipad 4g

A fogyasztóvédelmi szervezet szerint az Apple-nek mindemellett pontosítania kell az „iPad + WiFi + 4G" reklámjukat, ugyanis félrevezető a vásárlók számára.

A probléma Magyarországon is fennáll, ugyanis hiába nem képes az új iPad a magyar, 1800 MHz-es LTE-hálózattal együttműködni, a hirdetésekben csak az apró betűs részben utalnak erre. És ahogy a hwsw.hu cikkéből kiderül, ez a helyzet valószínűleg nem is fog megváltozni, mivel a kereskedők az Apple-re mutogatnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények