Bebiztosítja a hackerek célpontjait az Apple

Az adatok és a beszélgetések bebiztosításához ad új eszközöket az Apple azoknak, akik hackerek célpontjai lehetnek.

Az Apple a tervei szerint lehetővé teszi a jövőben a felhasználói számára, hogy még szigorúbban zároljanak fotókat és jegyzeteket az iCloudban, és új eszközről való bejelentkezéskor fizikai biztonsági kulcsot is kérjen a rendszer.

Szintén új biztonsági intézkedés lép életbe az Apple iMessage üzenetküldőben, ezeket celebek, újságírók, aktivisták, politikusok és egyéb kiemelt személyes számára találták ki – olyanoknak, akik hackerek célpontjai lehetnek.

Az Apple bár nem tud az iCloudot vagy iMessage szolgáltatást érő sikeres támadásokról, de a kísérletek száma egyre csak emelkedik.

Az iCloud Advanced Data Protection az USA-ban már idén aktiválható lesz, ilyenkor viszont már az Apple sem tud segíteni a tartalmak helyreállításában, ha valaki elfelejti a jelszót. Jövőre ez globálisan is elérhető, ahogy a fizikai biztonsági kulcs használata is. Az iMessage Contact Key Verification szintén jövőre jön, a beszélgetésről esetleg kémkedő, ismeretlen eszközökről automata figyelmeztetéseket mutat majd. Biztonsági kódokkal manuálisan is ellenőrizhető lesz egy beszélgetés biztonsága.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények