Bebiztosítja a hackerek célpontjait az Apple

Az adatok és a beszélgetések bebiztosításához ad új eszközöket az Apple azoknak, akik hackerek célpontjai lehetnek.

Az Apple a tervei szerint lehetővé teszi a jövőben a felhasználói számára, hogy még szigorúbban zároljanak fotókat és jegyzeteket az iCloudban, és új eszközről való bejelentkezéskor fizikai biztonsági kulcsot is kérjen a rendszer.

Szintén új biztonsági intézkedés lép életbe az Apple iMessage üzenetküldőben, ezeket celebek, újságírók, aktivisták, politikusok és egyéb kiemelt személyes számára találták ki – olyanoknak, akik hackerek célpontjai lehetnek.

Az Apple bár nem tud az iCloudot vagy iMessage szolgáltatást érő sikeres támadásokról, de a kísérletek száma egyre csak emelkedik.

Az iCloud Advanced Data Protection az USA-ban már idén aktiválható lesz, ilyenkor viszont már az Apple sem tud segíteni a tartalmak helyreállításában, ha valaki elfelejti a jelszót. Jövőre ez globálisan is elérhető, ahogy a fizikai biztonsági kulcs használata is. Az iMessage Contact Key Verification szintén jövőre jön, a beszélgetésről esetleg kémkedő, ismeretlen eszközökről automata figyelmeztetéseket mutat majd. Biztonsági kódokkal manuálisan is ellenőrizhető lesz egy beszélgetés biztonsága.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények