Az Apple News segítségével küldtek sértő, rasszista értesítéseket a hackerek

Obszcén és rasszista üzeneteket küldözgettek a hackerek az Apple felhasználóinak, miután feltörtek egy nagy amerikai médiakiadványt.

Hackerek törték fel az amerikai Fast Company médiakiadványt, majd obszcén és rasszista üzeneteket küldtek szét az Apple felhasználók között: ehhez az Apple News szolgáltatást és annak push értesítéseit használták.

A Fast Company az esetre válaszul lekapcsolta az oldalát, és annyit közölte, hogy a hackerek a kiadó tartalmainak közzétételét segítő eszközöket törték fel (a kiadók az Apple News hírgyűjtő apphoz kapcsolódhatna, majd push értesítéseket küldhetnek tartalmaikról a feliratkozott felhasználóknak).

A Fast Company az Apple News feedjét is felfüggesztette az oldala mellett átmenetileg, majd vizsgálatba kezdett. Később a tartalomkezelő rendszer feltörését említették a történtek okaként.

Az Apple News maga is letiltotta egyébként a Fast Company csatornáját, majd a Fast Company bevallotta, hogy korábban egy másik hackertámadás érte az oldalát, amelynek a jelek szerint köze volt ehhez az esethez is: akkor is obszcén megfogalmazású szövegeket szórtak szét a cég kiadványaiban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények