Így is lehet: ajándék laptop 400 rászoruló gyereknek

Az akció, amelyet a norfolki regionális önkormányzat hajt végre, s melynek során 400 rászoruló gyerek kap ingyen egy laptopot, még Nagy-Britanniában is kivételesnek számít.

Anélkül, hogy ódákat zengenénk az állami támogatásokról, azt el kell ismerni, hogy ehhez azért kell egy minisztérium (Department for Children, Schools and Families – Gyermek-, Iskola- és Családügyi Minisztérium), amely különféle pályázatok útján támogatja a hátrányos helyzetben lévő gyerekeket, iskolákat és családokat.

A minisztérium informatikai felzárkóztató programja (Home Access to Information and Communication Technology – ICT) számtalan lehetőséget kínál, s ezek egyikére pályázott a Norfolk megyei önkormányzat, s nyertek 310 ezer fontot (körülbelül 67 millió forint), mely elegendő arra, hogy nagyjából 400 olyan gyerek kapjon ingyenesen egy hordozható számítógépet, akik életkörülményeik miatt sokat hiányoznak, akik lakóhelyük miatt nehezen tudnak iskolába járni, illetve bevándorlók gyermekei, akik második nyelvként használják az angolt.

Az önkormányzat a középiskolákra bízza, hogy kiket jelölnek a részvételre. Ezek a gyerekek a gép mellett biztonságos, szabad hozzáférést is kapnak az internethez az iskola hálózatán keresztül.

Azóta történt

Előzmények