Hirdetés

AI-alapú videók: az OpenAI-t és a Metát szorongatná az Adobe

Olyan AI-modellt indított el az Adobe, amely szövegből generál videót. Filmekhez és tévéműsorokhoz is bevethetik.

Az Adobe nyilvánosan is elindította az új AI-modelljét, amely szöveges utasításból képes videót generálni – ezzel pedig nem titkoltan a riválisokkal versenyezne, és adna többek között a filmes és tévés gyártás kezébe egy eszközt, amellyel AI-alapon gyártható tartalom.

Hirdetés

A Firefily Video Modeel az OpenAI Sora ellen száll ringbe, de a ByteDance és a Meta is mutatott már ugyanilyen megoldást.

Az Adobe azzal igyekezett előnybe kerülni, hogy a modelleket olyan adatokra építette, amelyek használatához joga van – így a tartalmakat biztosan lehet majd kereskedelmi munkákhoz használni, nem lesznek jogi problémák. Az újdonságot elsőként azok érik majd el, akik feliratkoztak a várakozási listára.

Az Adobe még nem árulta el, hogy mely ügyfelek használják az újításait, de a képgenerálóját a Gatorade már alkalmazza egyedi palackos rendelésekhez, a Mattel pedig Barbie-babák csomagolásának tervezéséhez.

A videós eszközöket a mindennapos használathoz tennék praktikussá, főként a videogyártók, -szerkesztők számára. A fő cél, hogy a generált tartalom beolvadjon a normál tartalomba, a kamera mozgása, szöge, sok egyéb is igazodjon ehhez a modellnél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Előzmények