Az Acer lesz a legnagyobb

Az Acernek jó esélye van arra, hogy a jelenlegi, harmadik naptári negyedévben az otthoni felhasználóknak szánt noteszgépek szegmensében a világ legnagyobb szállítójává váljon – írja gyártói forrásokra hivatkozva a DigiTimes. A tajvani IT-szaklap szerint a notebookpiacot évek óta vezető Hewlett-Packard a második trimeszterben 4,86 millió gépet forgalmazott a lakossági kategóriában, míg a távol-keleti rivális 4,75 milliót, aminek köszönhetően a kettejük közötti piaci részesedésbeli különbség szerény 0,5 százalékpontra apadt.

Mivel a HP júliusban és augusztusban csökkentette a megrendelt mennyiségeket a tajvani bérgyártópartnereinél, az Acer viszont felpörgette egyes, lakossági felhasználóknak szánt modellek – például az ultavékony konfigurációk – gyártását, megvan rá az esély, hogy ebben a notebookszegmensben még a harmadik negyedévben pozíciót cserél a két vállalat. Ha így is lesz, a teljes noteszgéppiacon továbbra is megőrzi vezető helyét a HP, hiszen jóval erősebb a trónkövetelő riválisánál a vállalati termékkategóriában.

Az Acer régóta hangoztatott ambíciója, hogy a világ legnagyobb notebookgyártójává váljon. Gianfranco Lanci vezérigazgató a vállalat egy évvel ezelőtt Budapesten megrendezett világkonferenciáján azt mondta, hogy ezt a célt 2011-re tervezik elérni – addigra az éves árbevételt a mostani közel 20 milliárdról 30 milliárd dollárra akarják feltornászni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer
  • HP

Azóta történt

  • Acer: túl vagyunk a nehezén

    A tajvani PC-gyártó szerint elkezdődött a kilábalás a válságból. A mostani negyedévre rekordszámokat vár a cég.

  • Megállíthatatlan az Acer

    A HP után a tajvani vállalat adja el a legtöbb számítógépet a világon. A három éve még piacvezető Dell visszaszorult a harmadik helyre.

  • Új termékeket mutatott be itthon az Acer

    Bemutatkozott a hazai képviselet új vezetője is, aki Egri Csabát váltja. A tajvani vállalat a magyar piacon a második legnagyobb.

  • Az Acernél lehet először Chrome OS

    A tajvani vállalat 2010 második felében a Google operációs rendszerével előtelepített netbookokkal rukkolna elő.

Előzmények