A Vatera lett az év internetes kereskedője

Közönségszavazás, majd a szakmai zsűri döntése alapján az Inter-Európa Bank és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), valamint a Kirowski által életre hívott Év Internetes Kereskedője Díj 2006. évi nyertese az online piacteret működtető Vatera.hu weboldal lett. Az Év legígéretesebb internetes kereskedője a PPO.hu. A zsűri a döntés során többek között értékelte a vállalkozások üzleti modelljeit, az elért üzleti eredményeket, a felhasználóbarátságot, a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetők minőségét, az ismertséget, az alapkoncepció és ötlet egyediségét, a megvalósítás és a használhatóság minőségét is.

A 2000 végén magyar magánszemélyek által alapított, ma pénzügyi befektetők és a helyi menedzsment tulajdonában lévő Vatera.hu Magyarország legnagyobb aukciós piactere, a Medián Webaudit statisztikája alapján a leglátogatottabb e-kereskedelemmel foglalkozó oldal. A Vaterán regisztrált felhasználók száma meghaladja a 220 000-et, míg az oldalon található egyedi aukciók száma a 370 000-et, az össztermékek kínálata pedig eléri az 1 milliót. Az oldalra naponta átlagosan 42 000 termék kerül feltöltésre 22 kategóriában. A tavalyi átmenő forgalma elérte a 2,7 milliárd forintot, idén pedig 4,5 milliárd forintot várnak. A zsűri szerint az adatok arra is rámutatnak, hogy a Vatera az elmúlt időben egy közösségi oldal szerepét is betölti: „vaterázni” divat és szórakozás is egyben.

A www.ppo.hu kényelmi szolgáltatásokat kínáló oldal tulajdonosa az Investech Kft., amely Magyarország egyik vezető internetes vállalkozása az általa üzemeltetett oldalakon keresztül végrehajtott online bankkártyás fizetési forgalom alapján. A 2004-ben alakult, nemzetközi háttérrel is rendelkező cégcsoport fő tevékenységi köre az interneten keresztül elérhető elektronikus alapú, innovatív szolgáltatások fejlesztése és értékesítése. Jelenleg egyéni ügyfelek körében a legkedveltebb szolgáltatása a prepaid mobilegyenlegek interneten keresztüli feltöltése (partnerei a Pannon, T-Mobile és a Vodafone), míg az üzleti ügyfelek leginkább a gyors bevezetést és teljes körű ügyintézést kínáló Bankkártyás Fizetési Package-et veszik igénybe. A folyamatosan bővülő portfólióban megtalálható többek között az online biztosításkötés és az újság-előfizetés is.

Azóta történt

Előzmények