Ki lesz az Év Internetes Kereskedője Magyarországon?

Hirdetés


2006. október 15-én lezárult az Év Internetes Kereskedője Díj közönségszavazási időszaka, melynek során több mint 8500 szavazat döntötte el, hogy ki kerül be a legjobb 10 közé. A legjobbak mezőnye (ábécésorrendben) a következő:

Bookline.hu, Dvdrent.hu, Edigital.hu, Fotexnet.hu, Lencsebolt.hu, Netpincér.hu Ppo.hu, Surányihifi.hu, Vatera.hu, Xpress.hu

A szoros versenyben többen már második alkalommal kerülnek be a döntőbe: ilyen a tavalyi győztes Bookline, a Netpincér vagy a Dvdrent, akik tavaly is az élmezőnyben végeztek. A döntősök közé két DVD-bolt is bekerült (Dvdrent, Xpress), a Fotex-csoport pedig két online áruházával is bejutott a legjobbak közé (Fotexnet, Dvdrent). További érdekesség, hogy a tíz döntősből kettő olyan online piactér, amelyeknek nincsenek saját termékei, hanem úgynevezett közvetítői munkát végeznek: ilyen az éttermi szolgáltatásokat egy helyen felvonultató Netpincér, illetve az egyik legkedveltebb virtuális piactér, a Vatera.

A közönségszavazás lezárulta után a szakmai zsűri munkája következik: neves szakértőkből álló zsűri dönti majd el, hogy ki kapja az Év Internetes Kereskedője címet 2006-ban. A zsűri a döntéshez többek között értékeli a vállalkozások üzleti modelljét, az elért üzleti eredményeket, a honlapok színvonalát, a szájt felhasználóbarát irányultságát, a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetők minőségét, az ismertséget és számtalan egyéb szempontot. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztja az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is. Az Év Internetes Kereskedője megtisztelő címet a nyertes egy éven keresztül használhatja, nyereménye pedig egy, a támogatók által biztosított médiafelületekből álló online kampány.

Az Év Internetes Kereskedője Díj ünnepélyes átadására november 8-án kerül sor az Inter-Európa Bank székházában.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények