A Sharp visszatér tévéivel az Egyesült Államokba

Sikerült megállapodni a "névbitorló" Hisense-szel, és teljes letámadást indít a cég Észak-Amerikában.

A Sharp miután katasztrofális gazdasági helyzetbe került, 2015-ben megszüntette észak-amerikai televíziós divízióját, a névhasználati jogot pedig eladta a kínai Hisense-nek.


[+]

A Sharpot később felvásárolta a Foxconn csoport, amely stabilizálta a pénzügyi hátteret, többek között azzal a céllal, hogy az értékes Sharp márkanevet felhasználva építsen ki erős pozíciókat a világ különböző pontjain, így például a rettenetesen fontos piacnak számító Egyesült Államokban is. Csakhogy a Hisense közben elkezdte Sharpra matricázott készülékeit forgalmazni a régióban, és esze ágában sem volt leállni ezzel, illetve megengedni a Foxconn tulajdonban lévő Sharpnak, hogy saját név alatt árulja televízióit az USA-ban, illetve Kanadában.


[+]

Az évek óta tartó meglehetősen nonszensz hercehurca most viszont a jelek szerint véget érhet. A Sharp bejelentette ugyanis, hogy megállapodott a Hisense-szel, aminek eredményeként végre megjelenhetnek komplett tévés kínálatukkal, köztük a 8K-s modellekkel, és az egyedülálló 8K ökoszisztémájukkal az észak-amerikai piacon is.