A Polaroid örökké él

A kamerás mobiltelefon nagyjából kivégezte az instant kézbe vehető papírképek piacát, de a cég mindig talál valami rést.

A Polaroid azon legendás márkák közé tartozik, amelyet eléggé megtépázott a digitális fotózás, illetve a kamerás mobiltelefonok elterjedése. Dicséretükre legyen mondva, nem adják fel (bármennyi tulajdonosváltás is történt), és mindig kitalálnak valamit arra, hogy az instant kézbe vehető papírképet hogy adják el a népnek!


[+]

Legújabb találmányuk a Polaroid Lab, mely a mobil kijelzőjén látható képről készít gyorsan egy másolatot. Ehhez csak kijelzővel lefelé a készülék tetejére kell tenni a telefont, a többi elvégzi a belső lencserendszer és a speciális film. Annak érdekében, hogy a 10x8 cm-es végeredmény kinézetébe valamennyire beleszólhassunk, a gyártó egy külön alkalmazást is kínál, ami lehetővé teszi például a kivágás beállítását, hiszen a mobiltelefonok egyre inkább szélesvásznú kijelzőjével ellentétben a Polaroid filmek inkább négyzetes képarányúak. A végeredménytől persze egetverő minőséget ne várjunk, a hangulata klasszikus „polaroidos” lesz, fakó színekkel és némileg homályos élességgel, de mondjuk egy házibuliban, esküvőn szelfit nyomtatni jó lehet majd, ha elfogadjuk, hogy a 130 dolláros Lab mellé még fotónkként körülbelül 2 dollárral kell számolnunk.

Azóta történt

Előzmények