Az új automatákról kérdeztük a BKK-t

A BKK új jegyautomatáival kapcsolatban szerkesztőségünk tagjai, illetve olvasóink is úgy érezték, nincs minden rendben, hiszen az esetek döntő többségében PayPass fizetés során a „tranzakció megszakadt, kérem próbálja újra” hibaüzenettel találkoztunk. Azokban az esetekben, amikor a vásárlás meghaladta az ötezer forintot, és az érintés mellett a jelszót is kérnie kellett volna a rendszernek, gyakorlatilag mindig ezt tapasztaltuk. Ezt persze ritkábban próbáltuk, hiszen a folyamatot újra kell kezdeni, Megkérdeztük a BKK-t, milyen visszajelzések érkeztek a felhasználóktól, tapasztalják-e a problémát.

A BKK válasza: az automaták a MasterCard, a Maestro, az American Express, a Visa, valamint a Visa Electron kártyákat is elfogadják. A érintésmentes fizetési mód használata esetében a bankok részéről biztosított technikai adottság miatt, sajnos még a Visa PayWave kártyákkal nem lehetséges a fizetés, a többi kártyatípus esetében a technikai háttér természetesen biztosított a vásárláshoz. A hiányosság oka, hogy Magyarországon ezeknek a bankkártyáknak elterjedtsége még viszonylag alacsony, így nem minden esetben biztosított a szolgáltatás igénybevételének lehetősége. Természetesen amennyiben az elfogadáshoz adottá válnak a feltételek, mielőbb gondoskodni fogunk arról, hogy az új jegy- és bérletkiadó automatákon is lehetőség legyen a PayWave kártyákkal történő fizetésre.


(forrás: BKK) [+]

Olvasóink arra is kíváncsiak voltak, hogy ha nem sikerül kártyával fizetni, a készpénz esetén milyen limitációk vannak, illetve mennyi idő áll rendelkezésre a fizetés végrehajtására. A BKK kérdésünkre elárulta, egy fizetés során maximum 35 db érmét használhatunk fel, illetve kiderült az is, egy perc inaktivitás után a készülék megszakítja a fizetést, de ha percenként legalább egy érmét bedobunk, kedvünkre tarthatjuk fel a sort.

Az új jegy- és bérletautomaták üzembe állítása óta 37 gépet rongáltak meg a háromszázból, ezek közül jelenleg nyolc vár még javításra. Az eddig üzembe helyezett készülékekről érkező visszajelzések pozitívak. Azok működésével és menürendszerével kapcsolatos visszajelzéseket figyelik és komolyan veszik, hiszen „ezek alapján hamarosan tovább egyszerűsítjük az automaták menürendszerét annak érdekében, hogy még gyorsabban és könnyebben lehessen vásárolni. A sikeres tranzakciók aránya 99,98 százalék” – árulta el a Budapesti Közlekedési Központ.

Azóta történt

Előzmények

  • BKK közlekedési információk a Waze-en

    Az közösségi információkra építkező Waze mostantól a BKK élőben frissülő és tervezett forgalmi adatait is megjeleníti.

  • Élő menetrendinformációk a Google térképein

    A FUTÁR valós idejű információival is számol a keresőóriás útvonaltervezője.

  • Alkalmazásbemutató: BKK FUTÁR

    Megérkezett a BKK menetrendeket, útvonaltervezést és a tömegközlekedési járművek pozícióját élőben mutató applikációja, amely iOS-re, Androidra és Windows Phone-ra is letölthető.

  • Jól teljesít a magyar e-pénz

    A Barion célja a Bitcoinnal ellentétben nem a bankrendszer vagy a jegybankok megkerülése, hanem a hagyományos készpénz modernizálása egy Google-féle üzleti modellben.