Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
"Az új jegy- és bérletautomaták üzembe állítása óta 37 gépet rongáltak meg a háromszázból, ezek közül jelenleg nyolc vár még javításra."
Pedig döngették a mellüket, hogy ezeket nem lehet megrongálni. Amúgy én is az automatákat használom.
"nincs rá lezsóidő"
-
section9
őstag
Bús panda vagyok amiért nem működik a PayWave, de már hozzászoktam, hogy sajnos nem támogatják annyian mint a PayPass-t. Mindenesetre legalább van hová fejlődni!
-
Vincent_
aktív tag
A 0,02% konkrétan kizárt dolog. A nem sikeres tranzakció száma (szerintem) úgy jön ki, ha valaki a paypass elutasítás után megszakítja a tranzakciót, és nem fizeti ki "bedugással". Nálam is volt több ilyen már. De a "hibás" paypass kísérletre vonatkozó számot kellene megvizsgálni, mert ott jóval magasabb arány lesz.
Nekem a VISA-s kártyám pay wave funkciója szokott sűrűbben elutasításra kerülni (kb. 3-ból 2-szer).
A Mastercard-os PayPass elfogadása azért jóval magasabb arányú.
-
NLZ
tag
Inkább annak örülnék, ha eljutna odáig a technológia, hogy 5ezresnél is nagyobb papírt elfogad a gép.
-
Én már konkrétan kétszer is befaragtam vele,soha többet nem automatázok,inkább állok sorba a pénztárnál.
duree54
-
sztanozs
veterán
Én ma reggel vettem bérletet automatánál. Kiválasztottam a bankkártyás fizetést, de mire elővettem a tárcámat és kivettem a kártyát (~15-20 mp), addigra csonttá fagyott az automata.
Nem fogadta el a kártyát se PayPass, se chippel (nem volt aktív egy ik olvasó se). Nem lehet megszakítani sem a tranzakciót. Szóval ott hagytam az automatát úgy ahogy volt - szerencsémre volt mellette egy másik másik automata, ami nem fagyott le fizetés közben. Most hogy így eszembe jutott hazafelé rá is nézek, még mindig úgy áll-e ott, ahog yreggel ott hagytam.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Dezsike
tag
Van egy limit, hogy mennyit adhat vissza maximum a gép, ha jól tudom 5000 Ft, ha annál többet kéne visszaadni nem fogadja el a pénzt. Tehát ha jegyet vagy diákbérletet veszel a legnagyobb címlet amit elfogad az 5000-es. Ha teljesárú bérletet veszel fizethetsz 10000-essel, a 20000-eshez viszont két teljesárú bérletet kell venni egyben, vagy a bérlet mellé még 5500 Ft-nyi terméket, hogy elfogadja. Ha benyeli a gép a pénzt van egy segítség gomb, megnyomod és bejelentkezik az ügyfélszolgálat ahol távirányítani is tudják a gépet - bár azt nem tudom, hogy tudják-e utasítani a gépet a benyelt pénz visszaadására, még nem volt gondom vele, eddig mindig kiválóan működött készpénzzel - kártyával már volt gondom, bedug, pin beír, majd kb fél perc múlva a tranzakció megszakadt.
-
Vincent_
aktív tag
Dehiszen ez kizárt, hiszen csak 0,02% a hiba!!
Tamás88: persze, én is, hiszen ez lenne a természetes, ha már kiadott rá a BKK többszázmillió Ft-ot. Kb. 6-ból 4-szor sikerült is pay pass-szal, de pay wave-vel továbbra sem működik. Mondjuk az máshol sem megy, ez egyértelműen a POS leolvasók hibája/hiányossága; 10-ből 7-8 helyen konstans nem veszi be az érintésmentes fizetést, ami szégyenletes. Csak akkor nem értem, miért írják azt, hogy működik. Merthogy nem.
Ahogy fenn is írták, a pay pass legalább sűrűbben műxik (de pont a BKK-nál még az sem mindig). Amikor meg csövesek állnak melletted jobbról-balról (tipikus aluljárós helyzet), nem szívesen pötyögtetnék PIN-t... És pont ez lenne az NFC-technológia lényege. (Tízes gyűjtőt szoktam venni 3.000-ért.)
-
peto.roland
csendes tag
Mindig automatánál veszek bérletet és jegyet amióta lehetséges és mindig PayPassal fizetek. Eddig körülbelül 2 esetre emlékszem, amikor elsőre sikertelen volt a fizetés. Azt még kibírnám, hogy ebből a sokból 2-szer be kell dugnom a kártyám, inkább az zavar, hogy sikertelen fizetés esetén mindent elölről kell kezdenem. Újra ki kell választanom, hogy mit akarok vásárolni, újra be kell írnom az igazolványom számát stb. mire újra eljutok a fizetésig. Elsősorban ezt kellene javítani szerintem.
-
po1son
addikt
-
Hintalow
senior tag
Noha melóhelyen nem látom a linket, de egyet tudok érteni az elmaradottsággal. Persze előbb-utóbb mindenki rá lesz vezetve a használatukra, gondolom felszámolják a pénztárakat.
Én maximálisan elégedett vagyok az automatákkal, szinte bárhol lehet jegyet/bérletet venni, max 5-10 perc kitérővel, kártyával használom (kp nagyon ritkán van nálam, nem volt még soha problémám)Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
djculture
félisten
Automatának magyarázkodhatsz (üzemeltető-t hivogatni ott első körben hülyének néznek mert biztos hogy nem az automata a hibás hanem a vásárló) ha elszrik valamit. Azért élő emberrel sokkal biztonságosabb és gyorsabb ez a fajta jegy és bérlet vásárlás.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Nyilvánvalóan előfeltétel az, hogy a lehető legmegbízhatóbban működjenek az automaták. Ezt nem is vitattam. Ha ez nincs meg, akkor marad a sorbanállás, egyértelmű.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Na éppen itt volt a baj,elöször nem adott ki semmit,mert lefagyott a gép,persze a pénzemet se adta vissza.Tortura következett jegyzökönyvezni kellett és elvinni az Akácfa utcába,ott leadni és 1 hónap múlva kaptam vissza a pénzemet.Második alkalommal két bérletet akartunk venni ismét,de csak egyet volt hajlandó adni,mert kifogyott a papír,és persze a pénzt megint nem adta vissza,így a tortura ismét.
duree54
-
joey04
titán
én tökéletesen elégedett vagyok ezekkel a gépekkel. igaz mivel bérletet veszek, havonta egyszer használom őket, kártyás, nem érintéses fizetéssel. Egyszer volt bajom vele, de az is csak az állomáson "lakók" miatt: Kellet vennem kiegészítő jegyet vagy mi a fenét, 500 ft volt, ezressel fizettem, és nem adott vissza. Vagyis elsőre úgy tűnt. Lehajoltam, és láttam, hogy betömték a visszaadó nyílást a hirtelen barnultak, néztek is kicsit messzebbről. De kiszedtem, így visszakaptam a pénzt is, amit látványosan forgattam ahogy elhaladtam előttük.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
Vincent_
aktív tag
Ma újra kapott egy esélyt a Pay Wave (Visa). Jelentem, ugyanazzal a hibával dobott ki a menü legelejére, ahogyan fent is leírták a kollégák, a tranzakció lezárásakor (fizetés). A legbosszantóbb, hogy így előről kell kezdeni az egész tranzakciót (
).
Ez azért elég bosszantó hiba szerintem, és kizárt, hogy csak 0,02%-ot érintsen.
-
Vincent_
aktív tag
Erste Joker kártyát, meg Budapest Bankos hitelkártyát 0,01% használ? Aha, gondolom, azért van/volt teleplakátolva vele az ország.
Van amúgy paypass-os kártyám is, a kérdés nem ez volt. De pont a 99,98%-os kommunikált BKK arány miatt próbáltam rá most újra. Sikertelenül. Ha valami meg nem megy, akkor mondják azt, hogy nem megy, és nem próbálkozom, de ne állítsák az ellenkezőjét.
[ Szerkesztve ]
-
Vincent_
aktív tag
Ez mondjuk pont a BKK-ra rendben van, hogy közleményben kiadják, de a többi elfogadónál teljesen random, hogy megy-e a pay-wave. És a BKK-nál is csak azért bosszantó, mert elutasításkor visszavág a tranzakció elejére ahelyett, hogy kultutáltan kiírná, hogy vagy próbálkozzak másik kártyával (ha NFC-vel fizetnék), vagy csak egyszerűen dugjam be (merthogy úgy meg megy a Visa is).
-
leeate
senior tag
37/300 megrongált gép? Az szép.. De jól reprezentálja azt az elmebeteg környezetet.
[ Szerkesztve ]
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
Új hozzászólás Aktív témák
it Több olvasónk is jelezte, illetve mi magunk is tapasztaltuk, hogy a PayPass fizetés nem mindig sikerül az új jegyautomatákon keresztül. A BKK válasza alapján a probléma csak a tranzakciók 0,02 százalékát érinti.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad A475 - AMD A12 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i5-6.Gen I 8GB I 500GB SSD I 15,6" FHD I Magyar I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 i5-8250U I 8GB I 128-256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 650 G2 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest