Tovább növeli befolyását a 4iG-ben Jászai Gellért

Az Opus Global és a Konzum PE Magántőkealap részvénycsomagját vásárolja meg az üzletember.

A 4iG Nyrt. bejelentette, hogy elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG-ben.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett információk szerint a Jászai Gellért érdekeltségében lévő KZF Vagyonkezelő Kft. megvásárolja az Opus Global Nyrt. (9,95%) és a Konzum PE Magántőkealap (11,63%) informatikai vállalatban lévő részvénycsomagját. Az üzletember, aki tavaly június óta már a 4iG legnagyobb befektetője, az adásvétel lezárását követően 61,79 százalékra növeli részesedését az informatikai társaságban – áll a hivatalos közleményben.

„A 4iG Nyrt. az elmúlt másfél évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, a társaság az egyik vezető rendszerintegrátorrá vált Magyarországon. A vállalatra stratégiai befektetésként tekintek, melynek fejlődési pályáját további akvizíciókkal, valamint a hazai- és nemzetközi partnerségek bővítésével kívánjuk biztosítani az elkövetkező időszakban. Adottságainak és jelentős növekedési potenciáljának köszönhetően a 4iG a hazai informatikai piac egyik legvonzóbb befektetési célpontja, ezért döntöttem úgy, hogy ajánlatot teszek az Opus Global és a Konzum PE Magántőkealap részvénycsomagjának megvásárlására.” – mondta a tegnapi bejelentés kapcsán Jászai Gellért.

„Társaságunk diverzifikált befektetési portfólióval rendelkezik. A 4iG Nyrt.-ben lévő kisebbségi részesedésünket a tavaly nyáron ismertetett vállalati stratégiánk szerint likvid pénzügyi eszközként kezeljük. Az ilyen típusú befektetéseknél alapvető célunk, hogy ezek az eszközök portfóliónkon belül a legnagyobb hozamot érjük el, akár osztalék vagy az üzletrész értékesítésének formájában. A KZF Vagyonkezelő ajánlatát a társaság igazgatósága a részvényesi érték maximalizálására vonatkozó vállalati stratégiának megfelelően fogadta el.” – kommentálta a tranzakciót Dzsubák Attila, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója.

A bejelentett ügyletek jelentős változást eredményeznek a társaság tulajdonosi szerkezetében: Jászai Gellért közvetett módon – IKON Befektetési Alapkezelő Zrt.-n és a KZF Vagyonkezelő Kft.-n keresztül – a társaság mindösszesen 61,79 százalékos részvénycsomagját tulajdonolja majd, amely szavazatok 63,86 százalékos arányát biztosítja.

Azóta történt

Előzmények